Primera uvodi restriktivne mere zbog korone: Više nema tuširanja i presvlačenja na stadionima

Fudbalerima je savetovano da se ponašaju kao i pre pandemije

  • 1
FK Osasuna - FK Barselona Foto: Tanjug/AP

Sve evropske zemlje muku muče zbog porasta broja novozaraženih usled pojave omikron soja koronavirusa. Sport nije izuzet iz čitave priče, pa se tako susreti Bundeslige igraju pred praznim tribinama, u Premijer ligi su odloženi brojni mečevi, a Primera takođe uvodi restriktivne mere.

Čelnici španskog prvenstva su dali uputstvo klubovima da se igrači ne presvlače u svlačionicama pre mečeva, niti da se tuširaju nakon što se sve završi, kako bi se maksimalno ograničio kontakt i vreme provedeno zajedno.

Štaviše, savetuje se da se fudbaleri ponašaju onako kako je to bilo na vrhuncu pandemije, kada su na stadioni dolazili obučeni u dresove i kopačke, a nakon mečeva su se tuširali kod kuće.

Po novim pravilima, igrači prve i druge lige moraju da naprave antigenski test svakog dana kada treniraju ili igraju utakmice. Po povratku sa praznika moraju da izvrše PCR testiranje, kako bi se predupredilo širenje zaraze.

Video: Užas: Fudbaler umro na terenu tik pred utakmicu, suze svih na terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    25. decembar 2021 | 16:53

    haha ludilu nigde kraja sve goge i gore malverzacije kakva pandemija samo na papiru i tv ostali narod sve normalno bez straha ali mora da se uvede kontrola nad narodom to je poenta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA