Popularni Đumi ostaje u Kruševcu, ali zbog svog zdravlja neće raditi kao trener Napretka

Đuričić je morao da se oprosti od mesta šefa struke

  • 1
Milan Đuričić Foto: Arena Sport

Iza kruševačkog Napretka je jedna od boljih polusezona u novijoj istoriji kluba, pošto ''Čarapani'' trenutno dele četvrto mesto na tabeli Superlige sa Vojvodinom.

Jedan od glavnih ''krivaca'' za odlične rezultate Kruševljana jeste i Milan Đumi Đuričić, iskusni stručnjak koji sa klupe predvodi Napredak drugu polusezonu.

Poslednju pobedu u 2021. godini fudbaleri Napretka posvetili su upravo svom, sada već bivšem, treneru kome su poručili da pobedi i u ovoj borbi.

Miloš Nenezić, prvi čovek kruševačkog kluba, u izjavi za ''Sportski žurnal'' izjavio je da će se Đuričić povući sa klupe Napretka, ali da će imati svoju ulogu u klubu.

- Nažalost, Milan Đuričić trenutno nije u mogućnosti da se bavi trenerskim poslom i uz veliku zahvalnost za sve što je učinio u prethodnom periodu, prinuđeni smo da angažujemo novog šefa struke. Ostaće kao savetnik, jer Napredak je ozbiljan klub i nikome ne okreće leđa. Posebno kad je u problemu - istakao je Nenezić.

Đumi je već ima ideju ko bi trebalo da ga nasledi u Kruševcu, ali njegova želja ipak za sad nije realna.

- Činjenica da se pojedini stručnjaci pominju u medijima svedoči da bi rado na Napretkovu klupu, a ima ih mnogo više zainteresovanih. To, svakako, prija i potvrđuje da je Napredak veliki klub, stabilan superligaš po svim parametrima i zdrava sredina za rad. Po preporuci Milana Đuričića kontaktirali smo Miloša Veselinovića, ali on je deo tima Vladimira Ivića i u potrazi za inostranim angažmanom. Ta opcija je, ipak, i dalje otvorena. Odluku ćemo done-ti do početka priprema, najkasnije do polaska u Antaliju kad ćemo zatvoriti i prelazni rok - zaključio je predsednik Napretka.

Video: Đuričković za slavlje Kruševljana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA