≫ 

Pep i Siti izboksovali Lester u spektaklu od devet golova, Arsenal se "petardom" ustalio u top 4

Konte polako podiže Totenhem, a Vest Hem definitivno nema snage za vrh

  • 0
Mančester Siti - Lester Foto: Tanjug/AP

Nastavljaju Pep Gvardiola i Mančester Siti svoju zimsku idilu, ređaju pobede, postavljaju rekorde i iz kola u kolo povećavaju prednost na tabeli nad Liverpulom i Čelsijem u šampionskoj trci u Premijer ligi. Građani su i na ovaj Boksing dej bili ponovo ubedljivi, savladali su koronom i povredama desetkovani Lester sa čak 6:3 (4:0).

Izgledalo je da će Lisice da dožive pravu katastrofu, posebno nakon što je posle 25 minuta igre na semaforu stajalo 4:0 za domaćine. De Brujne iz igre, pa Marez iz penala, Gundogan opet iz igre i onda Sterling ponovo sa 11 metara doveli su do ludila golmana gostiju Kaspera Šmajhela koji nije znao šta ga je snašlo.

Međutim, izmena koju je na poluvremenu izvršio Brendan Rodžers kada je ubacio Belgijanca Kastanja donela nam je 11 minuta nesvakidašnjeg fudbalskog ludila. Tri gola dali su gosti posle sjajnih akcija Medisona u 55. Lukmana u 59. i Iheanača u 66. i tako prišli na samo pogodak zaostatka.

Mnogima se učinilo da bi Lisice možda mogle i do podviga, ali su tri minuta kasnije umirene pogotkom glavom Laporta posle kornera Mareza. Konačnih 6:3 postavio je Sterling u 87. minutu, a posle devete vezane pobede "Građani" su se odlepili na šest bodova prednosti Liverpulu i devet Čelsiju koji kasnije igra sa Aston Vilom.

Arsenal je bio ponovo ubedljiv, demolirao je kao gost već otpisani Norič sa čak 5:0 i ustalio se na četvrtom mestu.

U sjajnoj partiji tima Mikela Artete blistali su dvostruki strelac Bukajo Saka i Aleks Lakazet koji je zabeležio gol i asistenciju, pa Tobdžije trenutno imaju šest bodova više od petoplasiranog Totenhema.

Pevci su nastavili da se uzdižu pod vođstvom Antonija Kontea, a golovima Kejna i Lukasa Mure u prvom, kao i Sona u drugom poluvremenu lako je savladan koronom desetkovani Kristal Palas sa 3:0.

Vest Hem je drugim vezanim porazom definitivno izgubio korak u borbi za Ligu šampiona. Sautempton je odneo sva tri boda iz Londona posle zanimljivog okršaja u kome je tri puta sticao po gol prednosti - 2:3 (0:1).

Premijer liga - 19. kolo

Mančester Siti - Lester 6:3

(De Brujne 5, Marez 14 penal, Gundogan 21, Sterling 25 penal, 87, Laport 69 - Medison 55, Lukman 59, Ihenačo 66)

Norič - Arsenal 0:5

(Saka 6, 67, Tirni 44, Lakazet 84, Smit Rou 90+1)

Totenhem - Kristal Palas 3:0

(Kejn 32, Lukas Moura 34, Son 74)

Vest Hem - Sautempton 2:3

(Antonio 49, Benrama 64 - Eljunusi 8, Vord Prauz 61, Bednarek 70)

18.30: Aston Vila - Čelsi

21.00: Brajton - Brentford

Ponedeljak

21.00: Njukasl - Mančester Junajted

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Srpski fudbaler otkriva kakav je Gvardiola i saigrači iz Mančester sitija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA