Vazura: "Partizan je favorit za titulu, ko god kaže drugačije ima neke druge namere"

Generalni direktor crno-belih zadovoljan je ispunjenim ciljevima na kraju 2021. godine i optimistično najavljuje 2022.

  • 17

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura poručio je na novogodišnjem koktelu, gde su crno-beli predstavili novi kalendar, da je zadovoljan i da su ispunjeni ciljevi koji su bili zacrtani na početku nove sezone.

- Hvala što ste u velikom broju došli na promociju kalendara, nadam se da su svi navijači Paritzana zadovoljni polusezonom, prvi smo, imamo +5 na tabeli, prezimeli smo u Evropi, igramo Kup. Favoriti smo za titulu, prvi smo, sve je u našim rukama, sada se okrećemo prelaznom roku - rekao je Vazura medijima i istakao da Partizan neće mnogo menjati tokom zime kada je u pitanju igrački kadar.

- Neće biti mnogo promena, imamo plan u zavisnosti od toga ko odlazi. Sve što se pisalo u medijima ovih dana su neistine, niko od pomenutih imena nije ni razmatran kao ozbiljna opcija - rekao je Vazura, koji ističe da postoje ponude, ali da je ideja da ostane kostur tima zbog borbe za titulu.

- Ima ponuda, Partizan je pokazao da i u najtežim momentima može da se snađe, mi poslednjih godina živimo od prodaje, ali verovatno ćemo i mnoge ponude odbiti, da ostane kostur tima, to je želja trenera, u dogovoru sa stručnim štabom biće odlazaka i dolazaka. Opet je naša škola izbacila neke igrače poput Milovanovića, Baždara... Mislite da niko nije zvao za Milovanovića, naravno da je zvao, ali dečko treba da ostane i da igra, da se razvija i da se titula vrati u Humsku.

Novinari su konstatovali da dugo neko iz Partizana nije hrabro prihvatio ulogu favorita za titulu.

- Naravno, ako imate +5, svako ko kaže drugačije, ili ima neke druge namere, ili favorizuje drugi klub. Da smo drugi, ne bih rekao da smo favoriti, pošto smo prvi, imamo lepu bodovnu razliku, smatram da smo favoriti. Sve čestitke Stanojeviću, jako smo zadovoljni njegovim radom, kao i svi navijači Partizana. Trener je 300 odsto posvećen svom poslu. Vidi se njegova ruka na terenu, igračima su primanja redovna, to se vidi na terenu, jedno zajedništvo.

Aleksandar Stanojević, FK Partizan Foto: MN Press

Optimista je Vazura i kada je u pitanju Evropa, gde će Partizan u šesnaestini finala Lige konferencija igrati protiv Sparte iz Praga.

- Rival po meri, jak, je i težak, bilo je i težih na žrebu, ovo je rival sa kojim može da se igra. Neću biti pesimista, nadam se prolasku. Naša želja je bila da prezimimo, sada su drugi ciljevi, cilj je da prođemo. Daleko od toga da je slab protivnik. Treći su na tabeli u Češkoj, ali očekujem pozitivan rezultat u tom dvomeču.

Novinari su upitali da li ponude koje su neki igrači poput Vujačića imali na leto, u ovakvoj situaciji neće biti razmatrane?

- Jako je nezahvalno pričati ko je imao i nije imao ponudu. Šta to znači, od ponude do završetka posla je dug put, imali smo primer Strahinje Pavlovića i Lacija, gde smo bili u Rimu, pa se vratili za Beograd. Sve zavisi od samih igrača. Trener je rekao, ko ne želi da ostane i da osvoji titulu, može da ide. Mislim da takvih nema trenutno, atmosfera je dobra. Moraju sve strane da se slože, igrač, klub, sve ćemo raditi u dogovoru i za odlaske i za dolaske. Imamo zgusnut raspored u febuaru, Evropa i derbi na Marakani, biće nam potrebne sve snage.

Ipak, radi se uveliko na prelaznom roku, a Vazura očekuje prva dešavanja tek od prozivke do odlaska na pripreme.

- Radi se, sportski sektor radi na tome. Kada god smo hteli nekog igrača poslednjih godina, mi smo ga doveli. Prelazni rok nije još ni počeo, ne očekujem nikakva dešavanja do početka priprema. Očekujem neka dešavanja od prozuivke, do odlaska na pripreme. Naravno da znamo koje igrače hoćemo, hteo bih da to ostane unutar nas u klubu. Sve koje želimo hoće da dođu, blizu smo da nešto realizujemo.

FK Partizan Foto: Telegraf

Kada je upitan o finansijskoj situaciji, Vazura ističe da je situacija dobra i da crno-beli dobijaju neke neočekivane prihode od ranijih transfera, kroz ugovorene bonuse.

- Dobra je situacija, tu je Miloš Jojić, pitajte njega. Bili smo napadani kada je Sadik prodat, bilo je priče da je to malo, kada se završi ceo posao sa Sadikom, to će biti najbolji posao kada je u pitanju prodaja stranca. Ostvariće i sledeći bonus, pošto znam da ga neće prodati u januaru, imaćemo još jedan bonus od 500.000 kada odigra 75 miliona. Ako se Almerija plasira u Primeru, dobijamo 3 miliona i ostaje nam 10 odsto od transfera, oni uvek mogu da otkupe 30 odsto za tri miliona. Šaliim se sa direktorom Almerije, on me zove i kaže da ćemo na kraju uzeti više novca od njih.

- Počeli su da leže bonusi i od Pavlovića, na svaku petu utakmicu Strahinje Pavlovića za Monako imamo po 400.000 evra, i tako ide do 2 miliona evra. Posle stižu i bonusi ako se plasiraju u Ligu šampiona. Sada nam stiže i novac na koji nismo računali.

Ističe za kraj i da veruje u dogovore sa igračima kojima na leto ističu ugovori, ali i da će se o tome razgovarati nakon što se oni vrate sa odmora.

- Igrači su na odmoru, pričaćemo sa svima kada se vrate, idemo u tom smeru da se dogovaramo. Ima vremena, sa nekima ćemo odmah sada da se dogovorimo. Sve su to momci koji vole klub, ono što oni i klub žele, lako ćemo se dogovoriti - zaključio je Vazura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crazy

    27. decembar 2021 | 14:11

    Koliko nam je jadan fudbal kad je partizan sa ovom ekipom trenutno najbolji a igraju najgori fudbal otkako ja pratim a imam dosta godina..

  • Dreka

    27. decembar 2021 | 15:27

    Posteno jeste partizan u prednosti i kao zvezdas kazem da ne odigramo bolju polusezonu u prvenstvu Ali ima jos 2 derbija da se igraju do kraja... sve je otvoreno. Msm da ce na kraju zvezda uzeti titulu a partizan kup

  • enky

    27. decembar 2021 | 14:36

    Videćeš titulu ali na filmu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA