Dvojica Srba među TOP 5 najskupljih fudbalera Serije A

Sergeju je cena ostala ista, dok je Vlahović "poskupeo" za 20 miliona

  • 1
Dušan Vlahović

Foto: Tanjug/AP

Srpski fudbaleri Dušan Vlahović i Sergej Milinković - Savić nalaze se u TOP 5 najskupljih fudbalera Serije A, prema poslednjem preseku specijalizovanog sajta "Transfermarkt."

Vlahović je iza sebe ostavio polusezonu u kojoj je najbolji strelac lige sa 13 golova, izjednačio je rekord Kristijana Ronalda i zbog toga mu je cena porasla za 20 miliona. Trenutno iznosi 70 miliona, što je dovoljno za drugo mesto, a od igrača do 23 godine u svetu ispred su samo Erling Haland (150) i Kilijan Embape (160).

Ispred njega je napadač Intera Lautaro Martinez koji vredi 80 miliona, dok je i Sergejeva vrednost takođe 70 miliona. Kao i Federika Kijeze i Nikola Barele, s tim što je fudbaler Nerouazra napredovao i cena mu je porasla za pet miliona.

Iz TOP 5 je ispao Matijas De Liht koji je sa 70 spao na 65 miliona koliko ima i defanzivac Intera Milan Škrinjar. U TOP 30 više nema nijednog srpskog fudbalera, dok je od Balkanaca tu jedino Hrvat Marcelo Brozović koji vredi 40 miliona i nalazi se na 19. mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA