Bivši selektor Srbije kandidat da preuzme selekciju Poljske

Holanđanin Dik Advokat i Poljak Adam Navalka u užem izboru

  • 0
Dik Advokat Foto: MN Press

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat jedan je od dvojice kandidata da preuzme selekciju Poljske, javljaju tamošnji mediji!

Poljaci su u sredu zvanično ostali bez Paula Souse koji je otišao u Flamengo, dok se pored Advokata pominje i povratak Adama Navalke. Kažemo povratak, jer je Navalka vodio nacionalni tim svoje zemlje od 2013. do 2018. godine.

Poljska nije uspela direktno da se plasira na Svetsko prvenstvo i u baražu će gostovati Rusiji. Ukoliko slave protiv "baćuški" u finalu će biti domaćini boljem iz duela Švedska - Češka.

Što se tiče Advokata, on je u maju ove godine otišao u trenersku penziju kada je klub u pitanju, da bi potom preuzeo Iran koji je napustio u novembru zato što se nije plasirao na Mundijal.

Holanđanin je na klupi Srbije sedeo u kvalifikacijama za odlazak na EP 2016. godine, bio je plaćen 360.000 evra godišnje, da bi se posle poraza od Danske u novembru sporazumno rastao sa Orlovima.

Ukoliko preuzme Poljake, "pored sebe" će imati jednu od najpopularnijih fudbalskih navijačica - Martu Barcok:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA