≫ 

Marušić napušta Lacio na leto, da li je ovo šansa da Terzić ispuni neprežaljenu želju?

Rođeni Beograđanin nakon pet sezona napušta rimsku ekipu, tvrde italijanski mediji

  • 16
Zvezdan Terzić, Adam Marušić Foto: AP/Tanjug/Marko Jovanović

Iako je uglavnom standardan prvotimac rimskog Lacija, izgleda da je došlo vreme za rastanak Adama Marušića i nebesko-plavih iz Rima.

Prethodnih nedelja se u italijanskim medijima govorilo da je uprava Lacija našla zajednički jezik sa crnogorskim reprezentativcem i da će on ostati u tom klubu do 2026. godine, ali najnovije informacije govore suprotno.

Kako prenosi ''Il Messaggero'' uz Patrika, Lukasa Leivu i Tomasa Strakošu koji će na leto postati slobodni igrači, "odrešene ruke" u potrazi za novim klubom dobiće i Adam Marušić kom ugovor ističe 30. juna 2022.

Nema sumnje da će Marušić lako naći klub, a sama činjenica da će biti slobodan otvara mogućnost da generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ispuni svoju neostvarenu želju. U jednom intervjuu koji je dao Telegrafu, Terzić je otkrio da je Marušić, uz radeta Krunića, bio igrač kog je silno želeo da vidi na Marakani.

- Ne mogu da prežalim Adama Marušića što je igrao u Voždovcu, a sada nosi dres Lacija, kao i Radeta Krunića. To su dva igrača koja su mi se jako svidela. To je kao kada u ergeli vidite kvalitetno ždrebe koje se razlikuje od ostalih. I kako trči i kakvu moć ima… Njih dvojicu sam hteo da dovedem čim sam došao u Zvezdu. To su bili igrači koji su tada vredeli 250 ili 300.000 evra. To je ništa, jer sada vrede milione. Međutim, Zvezda je bila u takvom kanalu tada da nisi mogao ništa da uradiš - rekao je Terzić tada.

Zvezda je u međuvremenu napravila veliki iskorak i postala je redovan učesnik grupne faze evropskih takmičenja, a ako uzmemo u obzir činjenicu da će šampion Srbije u sezoni 2022/23 skoro sigurno direktno ići u Ligu šampiona jasno govori da će crveno-beli težiti ka sklapanju što kvalitetnijeg tima. A Marušić bi svakako bio pun pogodak...

U tekućoj sezoni Marušić je zabeležio 15 nastupa za Lacio u Seriji A, a 13 puta se našao u startnoj postavi. Zabeležio je i jednu asistenciju, a na njegov eventualni dolazak u Zvezdu mogao bi da utiče i rezervni golman srpskog šampiona Zoran Popović koji je zaprosio Adamovu sestru Ivanu.

Video: Zvezda mora da bude šampion države: Zvezdan Terzić ima samo jedan cilj posle 1/8 finala Lige Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milance

    30. decembar 2021 | 11:47

    Ovakvog igraca mora da platis. Prema tome nista od toga.

  • Blagoje Jovovic

    30. decembar 2021 | 11:08

    Terzicu mars iz Zvezde!

  • DDF

    30. decembar 2021 | 10:36

    Osim sportskih uspeha na terenu,C.Zvezda van terena na finansijskom planu je u jos losijoj situaciji(dug je preko 70 miliona evra,do leta oko 100 miliona evra)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA