≫ 

"Nevakcinisani sportisti ne mogu da igraju": Vlada Italije pooštrava mere u narednom periodu

Iz Ministarstva zdravlja su primetili da sve manje navijača nosi maske na utakmicama

  • 2
Stadion Artemio Franki, FK Fjorentina Foto: Marko Jovanović

Sportisti, ali i navijači, koji ne žele da se vakcinišu neće moći da posećuju stadione i utakmice ubuduće, rečeno je iz Ministarstva zdravlja Italije.

Kao što je mnogima poznato, Italija je zemlja koja je bila pod najjačim udarom korona virusa u začetku pandemije, slike mrtvačkih kovčega i dalje su mnogima u sećanju kao najpotresniji prizor svega što je snašlo Italijane, i upravo zato su vlasti u stanju stalne pripravnosti kada je reč o delovanju protiv korona virusa.

Za razliku od Premijer lige Engleske gde je više od 10 mečeva otazano zbog korona virusa, u Italiji je manji broj odlaganja, tek dva meča su nedavno morala da budu odložena, a nove mere će se tek desiti. Ključno je, poručuju iz Ministarstva zdravlja, da navijači i svi akteri utakmica striktno poštuju mere, a to su nošenje maski i naravno da su vakcinisani.

Da li postoji uzročno posledična veza ili ne, tek, u Premijer ligi, u kojoj se došlo do najvećeg broja odlaganja, ima najmanje vakcisnisanih fudbalera, oko 68 procenata. U Italiji i Španiji je broj vakcinisanih daleko veći, u obe lige iznad 95 procenata.

- Nevakcinisani sportisti više ne mogu da igraju - rekao je Andrea Kosta, podsekretar Ministarstva zdravlja zemlje, za Radio "Punto Nuovo", prenosi "Korijere delo Sport".

- Pandemija je pokazala da ima veliku dinamiku i ne možemo sebi priuštiti da "pooništimo" žrtve koje smo dali za ove dve godine. Nadamo se da će i na stadionima doći do preuzimanja odgovornosti. Bilo je previše navijača bez maske. Molimo sve da pokažu još više žrtve u ovom trenutku.

Video: Uhapšeni zbog lažne vakcinacije: Medicinska sestra za 100 evra varala narod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narod

    1. januar 2022 | 21:13

    Nevakcinisani ne mogu da igraju, ha ha. Pa vakcinisani padaju ko snoplje, sram vas bilo.

  • Viki

    1. januar 2022 | 21:52

    Hoce da pobiju sportiste. Vec toliko njih umrlo nakon vakcine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA