≫ 

"Srbija igra takav fudbal da niko ne može da se odbrani": Piksijev elan je zarazna stvar

Selektor Srbije govorio o minulom radu

  • 1
Zlatna lopta Srbije 2021 Foto: Nikola Tomić

Fudbalska reprezentacija srbije, gle čuda, obeležila je godinu za nama. Spektakularno, kao nikad pre, naši fudbaleri su završili kvalifikacionu grupu za Mundijal, završili je kao carevi - pobedom nad Ronaldovom Portugalijom usred Lisabona, za direktan prolaz u Katar.

Nacija je posle dugo vremena ushićena zbog fudbalera, zbog komadanta Piksija čiji je optimizam zarazio ljubitelje fudbala da se sada mašta i o napadu na svetsku titulu.

- Mislim da su od početka kvalifikacija, u martu, svi osetili energiju, osetili rešenost i spremnost reprezentacije da konačno napravi nešto što će ih usrećiti, jer srpski narod voli uspehe usportu - vraća Piksi film na početak ove bajke, u razgovoru za RTS.

U prvi plan ističe igrače, njima pridaje najveće zasluge za sve što je urađeno.

- Igrači su zaista držali koncentraciju, imali strašno i veliko ubeđenje da stil igre koji Srbija ima niko ne može da odbrani. To je poenta ovog fudbala koji Srbija pokazuje. Ono što me posebno radovalo, i postojalo je u svakoj utakmici, to je da se nije desilo da Srbija nije uradila ono što je najteže u fudbalu - da stvara šanse. A mi smo to sa lakoćom radili i postizali golove, na kraju krajeva bili smo najefikasniji u grupi. To dovoljno govori da naš stil, taj ofazivni fudbal, i te kako može da razgali naciju koja želi da vidi tako nešt, a i da se rezultat poklopi na kraju, da budemo svi srećni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miro

    2. januar 2022 | 17:58

    A da covjek zaboravi odakle je krenuo, i sta je ostavio iza sebe kad je otisao iz svoje kuce. Velike dugove i ogroman broj zaposlenih koji su davili Zvezdu godinama sa platama. On se sada sveti svojoj Zvezdi koja mu je sve dala. Ne gleda on ni Partizan. On ne razume da bez Zvezde i Partizana Srbija bi bila slabija od Estonije. Ovaj uspjeh sto je postigao sada , treba da zahvali dobrom radu u Zvezdi i Partizanu. Treba da vidi i ugleda se sta rade Hrvatski selektori sve ove godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA