≫ 

Real se obrukao na startu Nove godine: "Srpski Hetafe" slavio u malom gradskom derbiju

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo teška godina za ''kraljevski klub''

  • 0
Hetafe, Real Madrid, Enes Unal Foto: Tanjug / AP Photo

Fudbaleri Hetafea savladali su madridski Real rezultatom 1:0 u okviru 19. kola španske La Lige.

Bila je ovo prva pobeda Hetafea, za koji nastupaju i srpski reprezentativci Nemanja Maksimović i Stefan Mitrović, u malom gradskom derbiju nakon 2012. godine.

Hetafe je do pobede stigao golom u devetom minutu koji je postigao Enesa Unal nakon greške Edera Militaa. Brazilski štoper se poigravao, a turski fudbaler je to iskoristio, oduzeo mu loptu i matirao Tiboa Kurtou za šokantan početak meča za ''kraljevski klub''.

Mogao je Real da gubi sa 2:0 nakon samo 14 minuta, ali je Nemanja Maksimović propustio da kazni veliku grešku Kurtoe. Golman Reala je loše ispucao loptu, bolje rečeno dodao ju je u noge srpskom fudbaleru i ostavio je praznu mrežu, ali to kao da je zbunilo vezistu Hetafea koji nije uspeo da uputi opasan udarac i praktično je samo vratio loptu belgijskom golmanu.

Samo minut kasnije mogla je da usledi kazna, ali je udarac Luke Modrića sa oko 20 metara na fantastičan način odbranio golman Sorija. I tu nije bio kraj opasnih udaraca hrvatskog reprezentativca, pošto je dva minuta kasnije ponovo zapretio Soriji, ali se ovoga puta zatresla prečka. Bio je to udarac iz kaznenog prostora, nakon veoma lepe akcije fudbalera Reala, ali je Hetafe imao mnogo sreće.

Iako je od starta drugog poluvremena Real imao inicijativu, mogao je Hetafe lako da povede sa 2:o. Kurtoa je izašao iz svog šesnaesterca, ali je slabo cenio brzinu lopte i do nje je prvi stigao Mata. Ipak bio je dovoljno blizu golman ''kraljevskog kluba'' da uspe da izblokira fudbalera domaćih, koji je pokušao da šutne iz prvog kontakta.

Luka Modrić, Real Madrid Foto: Tanjug / AP

Golman domaćih Sorija je na isteku 76. minuta još jednom pokazao koliko je kvalitetan, pošto je na sjajan način odbranio udarac Kazemira sa ivice šesnaesterca.

Poslednju priliku da izbegne poraz Real je imao u 90. minutu, ali je Iskov udarac glavom odbranio golman Hetafea. Iako je meč nadoknađen čak sedam minuta, nije bilo niti jedne prilike za promenu rezultata.

Bio je ovo drugi poraz u sezoni za ekipu Karla Anćelotija, koji im neće uticati na zadržavanje prve pozicije makar još neko vreme. Sa druge strane ovo je veoma važna pobeda za Hetafe koji sada ima 18 bodova, tri više od prvog tima koji se nalazi u zoni ispadanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Nova Nejmarova kuća od tri miliona dolara: Sedam spavaćih soba, bazen, zastakljeni lift, bar...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA