Saša Ilić: Da nije Kroacije, možda bih postao pekar! Evo zašto me navijači Zvezde poštuju

Trener Brđana "otvorio dušu"

  • 7
SASA ILIC Foto: MN Press

Saša Ilić nema dilemu! I posle 24 godine, sadašnji trener Čukaričkog i legenda Partizana smatra da mu je poraz crno-belih od Kroacije (5:0) promenio karijeru!

Ilić je na međunarodnoj sceni debitovao upravo protiv Dinama (tadašnja Kroacija) u pobedi od 1:0 u Beogradu, da bi posle debakla u Zagrebu postao standardan u Partizanu.

- Duel sa Kroacijom mi je promenio život. Posle tog dvomeča i teškog poraza u Zagrebu 0:5, praktično sam ni iz čega došao da igram za Partizan. Mene je Kroacija spasila. Ko zna šta bih bio, možda pekar - rekao je Ilić za "Sportski žurnal", te otkrio i koje mečeve bi gumicom izbrisao:

- Najteže su mi padali porazi od Zvezde. Uspeh ekipe bez obzira kako sam igrao bio mi je važniji od ličnog. Teško sam preživljavao poraze od Šamroka, Auzburga, AEL-a... To su ozbiljne traume.

Dotakao se Ilić i činjenice da ga navijači Zvezde poštuju.

- Igrao sam fudbal u drugačije vreme, nije bilo društvenih mreža. Danas se snimaju, pevaju to kače na mreže, a onda kasnije trpe posledice, pokaju se posle dva dana, ali kasno. U mladosti, dok sam izlazio, sretao navijače Zvezde i Partizana u gradu, imao drugove iz oba kluba, ali sam uvek prema svima bio korektan. Volim Partizan i uvek želim da moj klub pobeđuje, ali ne bih i nikada nisam nikoga vređao. Imam poštovanje za rivale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA