≫ 

Stanojević za Telegraf: "U šoku sam, ne napuštam Partizan"

Niti je trener doneo bilo kakvu odluku u vezi sa svojim statusom, niti je obevestio bilo koga od čelnika u vezi sa daljim planovima

  • 25
Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

Nikakvu odluku u vezi sa svojim statusom nije doneo trener Partizana Aleksandar Stanojević, niti je bilo šta novo saopštio čelnicima crno-belih u odnosu na ono što je već poznato i što ste mogli da pročitate u novogodišnjem intervju u Telegrafu, a to je da se još uvek "lomi" da li će ostati u Humskoj čak i ukoliko se osvoji titula, potvrđeno je našem portalu i od strane samog Stanojevića, ali i od čelnika.

Vrata su dakle obostrano otvorena i konačan epilog će zavisiti od mnogo faktora, koji u ovom momentu ne mogu da se predvide, no, jedno je jasno Stanojević uživa apsolutno poverenje, nastaviće pregovore o novom ugovoru posle praznika, jer u klubu ne žele da ga "ispuste", napominjući da na njega računaju na duže staze.

Telegraf je pozvao Stanojevića koji je demantovao da je doneo bilo kakvu odluku, pogotovo ne da napušta crno-bele.

- Zaista sam iznenađen onim što se pojavilo u medijima, To je potpuna neistina! - kaže Aleksandar Stanojević za naš portal.

- Šokiran sam, jer niti sam doneo bilo kakvu odluku, niti sam bilo kome rekao da odlazim iz Partizana. Nekoliko puta sam ponovio da rad u klubu troši i da nisam siguran u vezi sa budućnošću, ali nikakve odluke nisam donosio i ne znam šta da mislim kada se ovo pojavilo u javnosti. U momentima kada treba da angažujemo pojačanja, da produžimo ugovore sa igračima koji su već u timu, pa i sam vodim pregovore o nastavku saradnje, koji će biti intenzivirani odmah posle praznika - pojavljuje se ovako nešto?! Ponavljam - potpuna neistina - jasan je Aleksandar Stanojević.

Emocije pre svega

Onima koji ga bolje poznaju, dobro je poznato da je Stanojević čovek koji se najviše vodi emocijama, ličnim utiskom i to je jedan od najbitnijih faktora kada je u pitanju njegov nastavak saradnje sa crno-belima, koji je u ovom momentu oročen do kraja narednog juna.

Otuda je upravo u razgovoru za Telegraf i napomenuo da mu parče hartije ne znači ništa, da ga za Partizan ne vezuje nikakav ugovor, nego nešto sasvim drugo - emocija i da je shodno tome moguće da ostane i duži period, ali i da ode istog trenutka ako oseti da je za to došlo vreme.

Partizan i mene lično ne vezuje nikakav ugovor, već nešto drugo. Zato meni ta hatrija ništa ne znači, već mi znači što ljudi hoće i žele da naprave dugoročnu saradnju i više puta smo razgovarali na tu temu. Pa, u junu sam, posle izgubljenog Kupa, hteo da odem, a umesto toga oni su mi ponudili novi ugovor, dakle, verovali su u mene - napomenuo je u novogodišnjem intervju.

Takođe, rezultati Partizana u tekućoj sezoni mogu biti značajna odrednica u vezi sa nastavkom saradnje dve strane. Stanojeviću je veoma bitno da postigne uspeh sa crno-belima, da vrati titulu posle četiri godine u vitrine Humske i ukoliko se to dogodi, a na pravom je putu, jasno je da će imati motiv više da ostane i napadne Ligu šampiona drugi put u karijeri, sa klubom u kome je praktično odrastao i kao igrač i kao trener.

U prilog tome i činjenica da je krajem minule sezone, kada je Partizan poražen u finalu Kupa Srbije, Stanojević sam otišao u klub i iz moralnih razloga ponudio ostavku, smatrajući da nije ispunio ciljeve. Umesto odgovora dobio je već tada ponudu da produži ugovor, jer su u Humskoj verovali da crno-beli konačno imaju pravog čoveka na pravom mestu, koji bi posle "suše" mogao da vrati šampionsku titulu.

Odgovor trenera ni tada nije bio potvrdan upravo zbog rezultata, koje je i sebi i timu nametnuo kao prioritet za takuću sezonu i apsolutno je, zajedno sa igračima, uložio i poslednji atom snage da dođe u poziciju u kojoj je trenutno - da drži sve u svojim rukama i sam odlučuje o krajnjem ishodu takmičenja.

Samo je "potrošnja" problem

Aleksandar Stanojević Foto: MN Press

Nije sporio da ga posao u Partizanu troši, da praktično više nema privatan život, jer je svu svoju energiju usmerio ka uspehu crno-belih, Rekosmo već, napomenuo je da nije siguran da će ostati ni ako se ostoji titula, ali nijednog momenta nije bio isključiv ni u razmišljanjima o nastavku saradnje posle leta.

- Da ne budem isključiv do kraja, možda se razmišljanje promeni posle odmora, kada se malo sve slegne, napuni energija, ali eto, pričamo u smiraju 2021. godine i tako razmišljam trenutno. Partizan je za mene sve, u klubu sam od malena, imam odrešene ruke da radim svoj posao najbolje što mogu, prezadovoljan sam finansijama, ne treba mi ništa preko onoga što imam, kod kuće sam u Beogradu i da nema tog stresa, ostao bih u Humskoj do kraja života, to vam potpisujem. Mislite li da je lepše i lakše u inostranstvu - nije, verujte - rekao je Stanojević u razgovoru za Telegraf.

Dakle, status Stanojevića će zavisiti od mnogo faktora, a u ovom trenutku apsolutno ne postoji dilema da će trener i na proleće nastaviti ono što je sebi i igračima zacrtao još pre godinu i po dana, kada je prihvatio poziv iz Humske: vraćanje Partizana na stazu uspeha. Posle toga? Sve je još uvek otvoreno.

Za kraj, čisto da uđe u "zapisnik": Stanojević je tokom minulih nekoliko meseci odbio tri unosne ponude iz inostranstva o čemu nikada ne želi javno da priča, jer mu ne prija takav publicitet. Sve tri je odbio odmah posle inicijelnog kontakta, potvrdivši sopstvenu tezu da iz Partizana nikada neće otići zbog drugog kluba, već samo zbog rezultata, odnosno izostanka istog.

Video: Ko je Stanojevićev favorit u ekipi? Ne daje ga, makar ostao bez titule

(Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PinkPanters

    4. januar 2022 | 20:55

    On će da ode iz Partizana kad njegov Bjeković koji ga trenutno gura napusti FSS, Stanojević bez pomoći sudija i FSS nije nikakav trener

  • Grobari

    4. januar 2022 | 21:37

    PROVOKACIJA SMISLJENA, NE TREBA NASEDATI NA TO!!!

  • Роки Балбоа

    4. januar 2022 | 20:58

    Ти си први тренер Станоје

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA