≫ 

Desetkovani Bajern porazom otvorio 2022. godinu

Borusija iz Menhengladbaha šokirala lidera Bundeslige

  • 1
Bajern - Menhengladbah Foto: Tanjug/AP

Da svakog vikenda igraju protiv Bajerna, fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha bi verovatno bili šampioni Nemačke pošto nijedan drugi klub ne može u poslednjih pet godina da se pohvali sa više pobeda nad "rekordmajsterom" bilo na svom terenu ili u Minhenu.

Iako je po svim pravilima zbog kovida i povreda Bajern mogao da odloži utakmicu, to nije hteo, izašao je u šarenom sastavu sa samo devet profesionalaca i ostatkom amatera i izugbio sa 2:1 na otvaranju 2022. godine.

Tumorna atmosfera na Alijanc Areni obeležila je ovaj meč, zbog korona virusa nije bilo publike, dosadni sneg je raskvasio teren i pripremio uslove za treći poraz Bavaraca u sezoni.

Iako je domaćin prvi poveo posle sjajne akcije Milera i Levandovskog u 18. minutu, kada je Poiljak stigao do 20. gola, loše reakcije odbrane skupo su ih koštale na drugoj strani.

Prvu grešku Kimiha u 27. minutu kaznio je Florijan Nojhaus, a u 31. posle kornera mladog Luke Neca, desni bek Lajner je postigao pogodak za ispostaviće se kasnije konačnih 2:1 za goste.

Bajern je imao dosta prilika u drugom poluvremenu, ali je golman gostiju Zomer bio maestralan i sačuvao trijumf svom timu. Tek šesti ove sezone.

Iako nisu u dobroj poziciji na tabeli Ždrepci mogu da se pohvale da su ove sezone dva puta tukli Bajern (2:1 i 5:0) i jednom igrali nerešeno (1:1).

Za Bejern je večeras debitovao i najmlađi fudbaler u istoriji kluba Pol Vaner, rođen u decembru 2005.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤣🤣🤣

    7. januar 2022 | 22:58

    Borusija iz Menhengladbaha je penicilin za Bajern iz Minhena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA