Saznajemo! Stanojević u Partizanu još dve godine

Trener crno-belih će novi ugovor potpisati odmah po okupljanju ekipe pred početak priprema za nastavak sezone

  • 36
Kvinsi Menig, FK Partizan Foto: MN Press

Partizan i Aleksandar Stanojević, bez obzira na "more" spekulacija - nastavljaju zajedno i posle isteka važećeg ugovora šefa stručnog štaba crno-belih, krajem narednog juna. Kako Telegraf saznaje, čelnici kluba iz Humske i trener su postigli dogovor i Stanojević će u narednim danima, odmah posle prozivke prvotimaca, potpisati novi, dvogodišnji ugovor, što je donekle bilo i očekivano.

Činjenica je da ni Partizan ni Stanojević nisu previše forsirali priču u vezi sa nastavkom saradnje, jer je sve nekako išlo svojim tokom, dve strane su mesecima prijateljski razgovarale na tu temu, a i sam trener je sve vezivao za rezultate, no, ujudrma koja se podigla minule sedmice kada je plasirana vest da napušta crno-bele narednog leta samo je ubrzala dogovor.

Čelnici kluba su se sastali sa Stanojevićem i "zaokružili" dogovor koji je već nekoliko meseci bio na stolu i samo je čekao ozvaničenje, jer je Partizan, tačnije sportski direktor Ivica Iliev, ponudio produžetak treneru još početkom prošloga leta i to u momentima kada je on, posle poraza u finalu Kupa Srbije, iz moralnih razloga ponudio ostavku.

Naravno, ona u Humskoj nije prihvaćena, a "kontraponuda" je samo bila znak koliko klub veruje Stanojeviću i želi da nastavi započeti posao bez obzira na tadašnji izostanak rezultata.

Ispostavilo se da je razmišljanje bilo ispravno, jer je trener u tekućoj sezoni doveo ekipu do prvog mesta na polusezoni Superlige posle sedam godina, obezbedio dalji prolaz u Ligi konferencija i Kupu Srbije, sa realnim osnovama da vrati šampionski pehar crno-belima, što je i igračima i sebi postavio kao prioritet.

Činjenica je da se i sam Stanojević pomalo "lomio" u vezi sa svojom budućnošću i to je obrazložio samo time što ga posao u Partizanu neverovatno "troši", a u međuvremenu je odbio čak tri ponude i sve tri iz Evrope, jer, kako je rekao, nikada ne bi napustio crno-bele zbog drugog kluba.

Takođe je napominjao da mu potpisivanje hartije ne znači ništa, pošto ga za klub ne vezuju nikakav ugovor, već samo emocija, ali i da mu imponuje što su čelnici ažurni, veruju u posao koji radi i uvek raspoloženi da sednu za sto i ponude mu novi ugovor.

Aleksandar Stanojević, FK Partizan Foto: MN Press

Na kraju "prolomio" onako kako se i očekivalo od nekoga ko je igrački i trenerski stasao u Partizanu, pružio je ruku svom klubu i prekinuo sva nagađanja, koja bi mogla da naštete i timu i borbi za povratak na staze slave u koju se zajedno sa njim upustio.

Crno-beli su dogovorom sa Stanojevićem napravili odličnu uvertitu za seriju sastanaka sa fudbalerima, kojima takođe ističe ugovor narednog leta, jer će i ti pregovori posle saznanja da neće biti promena na čelu stručnog štaba, verovatno biti daleko jedostavniji.

Video: Kakvom je golčinom Mening okinuo VAR: Posle kornera, ubitačnog voleja i provere Partizan vodi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    10. januar 2022 | 12:53

    Teraj to napolje , dokle se više sprdate sa narodom ?

  • РВ

    10. januar 2022 | 13:02

    Јуче сте сазнали да одлази, а данас да остаје у Партизану. Питам се шта могу ја да сазнам од вашег сазнања.

  • Bandido

    10. januar 2022 | 12:49

    Uzmi Stanoje duplu krunu, Grobari na stadion!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA