≫ 

TSC doveo bivšeg napadača Partizana i selekcije Srbije: Škuletić u Bačkoj Topoli!

Robusni napadač stigao je u novi klub na poziv trenera Žarka Lazetića

  • 3
Dejan Kelhar Foto: MN Press

Bivši polazik omladiske škole, potom i prvotimac Partizanba, a u najboljem periodu karijere i reprezentacitac Srbije - Petar Škuletić (31) novi je fudbaler TSC, saznaje Telegraf. Robusni napadač se već priljučio saigračima, a klub iz Bačke Topole neće morati da izdvoji ni evro za njegovo angažovanje, pošto je slobodan igrač na tržištu,

Razlog je činjenica da je Šuletić minulog septembra potpisao ugovor sa ekipom Sabaha iz Azerbejdžana da bi posle samo mesec dana, u oktobru sporazumo raskinuo saradnju, jer nije bio zadovoljan razvojem situacije u novoj sredini.

Od tog perioda je napadač bio bez kluba, radio je individualno da bi početkom zimske "pijace" dobio poziv od trenera TSC Žarka Lazetića, što je prihvatio priključivši se klubu iz Bačke Topole.

Škuletić je karijeru počeo u mlađim selekcijama Iskre iz Danilovgrada, ali ga je ubrzo skautirao Partizan, gde je prošao sve mlađe selekcije i bio jedan od najboljih polaznika Omladinske škole.

Ipak, nije dobio priliku u prvom timu, već je prosleđen u filijalu Teleoptik, da i u godiama koje su usledile promeio nekoliko klubova.

Počelo je sa Laskom iz Linca, pa su usledile epizode u Zeti, Radničkom iz Niša i Vojvodini, u kojoj je, pod palicom trenera Marka Nikolića, praktično oživeo karijeru i naveo tadašnje čelnike Partizana da ga ponovo angažuju.

Stigao je u Humsku u zimu 2014. godine, upravo po želji Nikolića, koji je u istom prelaznom roku na klupi zamenio Vuka Rašovića, i to se ispostavilo kao pun pogodak, jer je napadač za godinu dana na 28 mečeva postigao 21 gol u svim takmičenjima.

Sasvim dovolja razlog da u feruaru 2015. godine Lokomotiva iz Moskve za njega platiu 4.000.000 evra obeštećenja crno-belima.

Početak u Moskvi je bio sasvim dobar, ali "razrada" i završetak nisu bili sjajni, pa je posle dve sezone došlo do razlaza, a sigurnu luku je pronašao u turskom Genčlerbirligiju. Osam golova na 27 mečeva, ponovo "mandat" od jedne sezone, pa potom poziv francuskog Monpeljea, u kome je zvanično proveo tri sezone, ali uz dve pozajmice, u Sivasspor i pomenuti Sabah...

Škuletić je u nekoliko minulih prelaznih rokova dovođen u vezu sa Partizanom, ali je činjenica da nijednom nije bio ni blizu povratka u Humsku.

Javno se pre nekoliko godina deklarisao kao Srbin iz Crne Gore, odbio poziv pomenute zemlje i debitovao za "orlove" 2015. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u meču sa Portugalijom (2:1). Za Srbiju je upisao ukupno šest mečeva i postigao je jedan gol.

U TSC će dobiti priliku da još jednom revitalizuje karijeru i pokaže da nije zaboravio da postiže golove...

Video: Neobična situacija u VAR sobi: Čovek iza leđa sudije slika ekrane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA