≫ 

Godine su samo broj: Legendarni Kazu je medicinsko čudo, u 55. godini pronašao novi klub

Mijura će nastupati za četvrtoligaša, nakon što je raskinuo ugovor sa Jokohamom FC

  • 0
Kazujoši Mijura Printskrin: Youtube/J.LEAGUE International

Nema ljubitelja fudbala koji nije čuo za legendarnog japanskog fudbalera Kazujošija Mijuru. Iako je napunio 54 godine, on uveliko trenira i nastupa profesionalno u Japanu, a prošle godine postao je najstariji kome je to pošlo za rukom ikada u J-Ligi.

Tada je nosio dres Jokohame FC sa kojom je u međuvremenu raskinuo ugovor, a sada je potpisao za četvrtoligaša Suzuku Point Geters. Simbolično se priključio ovom timu 11. januara u 11.11 časova, što je simbolično za napadača koji će nositi broj 11 na dresu.

U februaru će "Kralj Kazu" napuniti 55 godina, a u decembru je nagovestio da je dobio ponude brojnih klubova iz Japana, ali i iz inostranstva koji su želeli da vide ovo medicinsko čudo u svojim redovima.

Zaista, kada pogledate Kazua, nikada ne biste rekli da ima 55 godina, a on planira da igra sve dok ne napuni 60. Veruje da će u novom timu imati više uticaja, a zanimljivo je da će mu trener biti brat, Jasustoši.

On je tokom svoje karijere igrao u Brazilu, Japanu, Italiji, Australiji, a jedno vreme čak i u Dinamu iz Zagreba. Za reprezentaciju je krenuo da nastupa od 1990. godine, ali je propustio prvo njihovo učešće na Mundijalu 1998. godine, iako je dao 55 golova na 89 mečeva.

Njegov novi klub je u Japanu postao poznat po tome što je 2019. godine postao prvi koji je trenirala jedna žena. To je bila Mila Martines iz Španije.

Video: Nova Nejmarova kuća od tri miliona dolara: Sedam spavaćih soba, bazen, zastakljeni lift, bar...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA