≫ 

I Partizan menja plan zimskih priprema? Evo koje su dve opcije sada u igri

Epidemiološki uslovi komplikuju prvobitni plan

  • 2
FK Partizan, pripreme Zlatibor, trening, treninzi, 2020 Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Iako je još pre dva meseca utvdio plan zimskih priprema i odredio Kipar kao destinaciju za uigravanje, nije isključeno da Partizan u poslednji čas odustane od toga i promeni bazu zbog epidemiološke situacije sa virusom "omikron" koja se komplikuje iz dana u dan.

Crno-beli pomno prate dašavanja i spremili su plan B i C, ukoliko to bude bilo neophodno.

To konkretno podrazumeva da bi tim iz Humske, umesto na pomenutom Kipru gde postoji realna mogućnost "zaključavanja" usled ekspanzije virusa, drugu fazu priprema mogao da odradi u staroj i dobro poznatoj bazi u Turskoj ili, pak, u krajnjem slučaju i u Sloveniji. Naravno, ukoliko ni plan B ne bude moguć, s obzirom na činjenicu da se već duboko ušlo u januar.

Stručnom štabu na čelu sa Aleksandrom Stanojevićem su u odabiru destinacija prioriteti isključivo tereni i raspoloživi protivnici, a drugopomenuta stavka trenutno komplikuje prvobitni plan, jer je nekolicina ekipa, uključujući i Crvenu zvezdu, otkazala putovanje na lepo ostrvo u Sredozemlju, kako usred priprema ne bi dospeli u nebrano grožđe i napravilki veću štetu nego korist.

U Humskoj pomno prate dešavanja i vrlo brzo će doneti konačnu odluku, jer, rekosmo već, nema puno vremena i kapaciteta na "rezervnim" lokacijama, pogotovo ne u Turskoj, gde "najezda" ekipa i gde se čak i većina timova Superlige priprema ove zime.

Video: Dr Moma Jakovljević: Željko Obradović će vratiti Partizan u vrh evropske košarke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    11. januar 2022 | 15:56

    Neka idu u neku bastu, mogu da vide floru kako se razvija

  • Bojan

    11. januar 2022 | 16:05

    Pa otkud vi znate da će Kipar biti "zaključan" a Turska neće? Pa u Turskoj je alarmantno stanje što se tiče virusa. Sem toga se ne pridržavaju epidemioloških mera, pa se ponašaju kao i mi. Samo novac, a zdravlje i život su nebitni. Zato smo tu gde jesmo. Na dnu dna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA