≫ 

Pićini otkrio zašto je došao u Zvezdu: "Imao sam još ponuda, ali..."

Italijan je na predstavljanju govorio i o Mesiju i Ronaldu

  • 6
Kristijano Pićini Foto: crvenazvezdafk

Stigao je Kristijano Pićini na pripreme Crvene zvezde u Antaliju pre dva dana, ali je tek u ponedeljak zvanično predstavljen kao novi desni bek srpskog šampiona!

Potpisao je ugovor na dve i po godine, a u društvu sportskog direktora Mitra Mrkele, koji je posebno govorio o planovima u prelaznom roku, Pićini je izneo svoje prve utiske.

- Srećan sam što sam ovde i radujem se što ću raditi sa novim saigračima i trenerom. Mislim da su pripreme veoma važne kako bi se što bolje spremili za naredne mesece i kako bi nastavili da napredujemo u radu. Imao sam još ponuda, ali smatram da je za moju karijeru najbolja opcija Crvena zvezda. Klub je pokazao da ima poverenja u mene i to mi je izuzetno bitno. Velika mi je čast što ću imati priliku da sarađujem sa Dejanom Stankovićem. On je imao neverovatnu fudbalsku karijeru, osvojio je "tripletu" sa Interom i srećan sam što će me on trenirati - počeo je Pićini koji je zadužio broj 24 po uzoru na ono što je nosio u Valensiji.

Italijanski internacionalac je pre dolaska na Marakanu bio veoma dobro informisan o veličini Crvene zvezde.

- Kada sam saznao za interesovanje Crvene zvezde pričao sam sa Urošem Račićem koji mi je rekao da je Zvezda veliki klub i da je to pravi izbor za mene. Zahvalan sam Račiću na tome, mnogo je dobar momak i fudbaler koga čeka velika karijera. Znao sam kolika je važnost da budem deo ovog kluba, a takođe znam da je tim koji želi da pobeđuje i osvaja titule. Zbog toga sam ovde.

Neće iskusni fudbaler imati problema u komunikaciji sa saigračima i stručnim štabom, s obzirom da ima dosta igrača koji pričaju na njegovom maternjem jeziku.

- Lako je za komunikaciju zato što svi igrači govore engleski. Pored toga mnogo članova stručnog štaba govori italijanski, tako da je za mene lako da komuniciram sa saigračima i stručnim štabom. Srećan sam što mogu da pričam na svom jeziku - rekao je Pićini koji u Zvezdu stiže iz takmičarskog ritma Primere:

- Fizički se osećam veoma dobro. U Španiji sam bio u takmičarskom ritmu, ali još rada i dodatnog spremanja je samo plus za mene i moje telo, kako bih ostao maksimalno spreman za takmičenje.

Imao je prilike da čuje i priče o večitom deribju, kao i koliku podršku sa tribina ima Crvena zvezda.

- Znam da je večiti derbi jedan od najvatrenijih na svetu. Ne mogu da dočekam da zaigram. Imao sam priliku da igram za Sporting protiv Benfike, takođe za Real Betis protiv Sevilje i sad ne mogu da dočekam da igram protiv večitog rivala. Sa druge strane za navijače sam čuo da su najvatreniji na svetu. Planiram da gledam derbi kako bih osetio atmosferu, jer želim da igram tu utakmicu i budem što bolje pripremljen.

Pićiniji je u karijeri imao priliku da igra protiv Ronalda i Mesija, a ujedno i da nastupi za reprezentaciju Italije.

- Ne bih mogao da izdvojim protiv koga mi je bilo teže da igram. To su dva najbolja igrača na svetu, tako da je jednako zahtevno bilo. Što se reprezentacije tiče, to je bio najbolji momenat moje karijere, pre povrede koju sam doživeo. Igrati za reprezentaciju Italije je neverovatno, svi su bili u službi pobede kako bi osvojili Evropsko prvenstvo. Želim ponovo da se nađem na spisku selektora - istakao je Pićini.

Video: Stanković o Degeneku, novom napadaču Ohiju, pojačanjima: Za 7-10 dana znaćemo na čemu smo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    17. januar 2022 | 15:17

    Dobrodošao!Nadam se da će zaista napraviti razliku i pokazati da je bolji od naših mladih igrača kojima je zauzeo mesto i da će ozbiljno uticati na poboljšanje kvaliteta.Ako bude kao do sada sa 85% stranaca, koji su prošli kroz Zvezdu, onda žali bože bačenih para.Zvezda, pa i komšije(da ne budem na kraj srca) su klubovi koji u svaku utakmicu idu na pobedu i njihovi navijači to očekuju.Nebitno da li se igra protiv Voždovca ili Real Madrida i ako nema taj mentalitet onda je džabe dolazio.

  • nibrS

    17. januar 2022 | 16:51

    Došao si ti zbog para koje kao takav igrač nigdje i nikada dobio ne bi...

  • Marko

    17. januar 2022 | 15:57

    Nisam siguran, dolazi igrac koji je za 2 godine odigrao 10 utakmica, ukupno 90 minuta.... I on u dobroj formi, da je tako igrao bi verovatno vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA