≫ 

Još jedan frapantan rekord Fulama i čudo u goleadi: Mitar nije bio strelac

Fulam nezadrživo gazi ka Premijer ligi

  • 0
Aleksandar Mitrović, Fulam Foto: Printscreen/Sport klub

Fudbaleri lidera Čempionšipa Fulama oborili su rekord engleskog fudbala starog 88 godina pošto su i treći meč zaredom uspeli da daju neverovatnih šest golova. U nizu velikih pobeda, stigla je treća protiv Birmingema (6:2) u utorak uveče, koja se nadovezala na demoliranja Bristola 6:2 i Redinga 7:0.

Poslednji put kad je neki engleski tim uspeo da u tri vezana meča da šest i više golova bila je sezona 1933/1934, a to je uspelo predratnom Česteru.

Od tada, Fulam je prvi klub sa jednim ovakvim ubedljivim nizom pobeda i efikasnih utakmica.

Koliko je ovaj podatak neobičan, još je neobičnija je činjenica da najbolji strelac ekipe, naš Aleksandar Mitrović, nije ovog puta uspeo da se upiše strelce, iako je bio starter kao uvek do sada. Od šest golova, Srbin za divno čudo nije uspeo da postigne nijedan što se stvarno retko dešava.

Srbin je tako ostao na koti od 27 golova ove sezone, daleko je najefikasniji igrač prvenstva, a podsetimo da mu još tri gola nedostaju da izjednači rekord po broju golova u jednoj sezoni Čempionšipa. Svo je već oborio.

Aktuelna Fulamova sezona ostaće zapisana kao dvostruko rekordna jer su Kotadžersi postali prvi klub još od Liverpula iz sezone 1895/96. koji je dvaput u sezoni pobedio u gostima sa sedam i više golova razlike. 

Video: Mitrović za godinu dana od tragičara do heroja nacije: Da mi je neko rekao ne bih verovao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA