Reprezentativci Komora ostavili srce na terenu, ali je Kamerun prejak

Još jedan neverovatan meč u Africi

  • 0
Komorska Ostrva, Komori Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Kameruna savladali su reprezentciju Komorskih Ostrva rezultatom 2:1 i plasirali se u četvrtfinale Afričkog kupa nacije.

Iako je meč počeo u 20 časova, ''prvo poluvreme'' odigrano je već danas. Komorska Ostrva nisu imala golmana spremnog za meč, pošto je jedan bio povređen, a druga dvojica zaraženi korona virusom. Međutim, jedan od dvojice zaraženih je dobio negativan test i bio spreman za meč, ali zbog protokola nije imao pravo nastupa, pa je selektor Komora morao da stavi na gol igrača iz polja, a ta uloga pripala je Čakeru Alhaduru.

Da stvar bude još gora po Komorka Ostrva već od sedmog minuta ostali su sa igračem manje na terenu, pošto je direktan crveni karton dobio Nadjim Abdu. I pored toga prvi gol Kameruna viđen je tek u 29. minutu. Reprezentativci Komorskih Ostrva su izgubili loptu na svojoj polovini, što su Kamerunci znali da iskoriste, stvore šansu za Toro Ekambija, a fudbaler Liona je rutinski matirao Alhadura.

Nisu se predavali reprezentativci Komora, a imali su priliku u 33. minutu da izjednače, ali je udarac El Fardu Bena odbranio golman Kameruna.

U 54. minutu videli smo zašto je uloga golmana pripala upravo Alhaduru. Inače levi bek koji je večeras prinudno stao između stativa je odbranio pokušaj Vinsenta Abubakara jednom rukom, brzo se podigao sa zemlje i odbranio još jedan šut Nikolasa Ngameleua koji je natrčao na loptu. Dve intervencije kojih se ne bi postideli ni najbolji svetski golmani.

U 70. minutu Kamerun je duplirao golom Vinsenta Abubakara, a levi bek na golu Komora bio je nemoćan. Bio je to dobar pas u prostor koji je fudbaler Viljareala rutinski iskoristio.

Ni tada nije usledila predaja reprezentativaca Komorskih Ostrva, pošto je četiri minuta nakon primljenog gola Abdalah Mohamed bio blizu smanjenja rezultata, ali je njegov šut završio na stativi gola koji je čuvao Andre Onana.

Smanjenje rezultata usledilo je u 81. minutu, i to na kakav način! Jusuf Čangama je izveo slobodan udarac sa oko 30 metara i šutirao direktno na gol, a njegov projektil bio je neuhvatljiv za, od leta, golmana Intera. Ipak, do kraja meča se rezultat nije promenio, pa će El Fardu Ben i saigrači otići sa turnira, dok će se Kamerun u četvrtfinalu sastati sa Gambijom koja je eliminisala Gvineju.

Video: Larisa Rikelme diže temperaturu u Novoj godini: U mini bikiniju se uvija i trese pozadinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA