≫ 

Gotovo! Vezista se vraća u Humsku posle 11 godina, Partizan doveo Fejsu!

Pored nekoliko rešenja crno-beli izabrali dobro poznato i provereno ime da pojačanju konkurenciju poziciji zadnjeg veznog

  • 21
Ljubomir Fejsa Foto: MN Press

Posle 11 godina "privremenog rada" u Grčkoj, Portugaliji, Španiji i Saudijskoj Arabiji, Ljubomir Fejsa (33) se vraća u srpski fudbal i to u Partizan odakle je i pošao na dugo, trofejno putovanje, stekao ime i reputaciju fudbalskog ratnika i igrača koga su navijači voleli gde god da je igrao. S crno belima je potpisao ugovor na godinu i po dana, a već bi sutra trebalo da se priključi Partizanovim pripremama.

U Humsku se vraća kao slobodan agent na tržištu i potpisaće ugovor na godinu i po dana, saznaje Telegraf!

Odluka je u Partizanu doneta kada su na sto stavljene sve opcije i procenjeno šta je crno-belima u ovom momentu neophodno da bi se upotnunila ekipa, jer je procenjeno da "škripi" samo na poziciji klasičnog zadnjeg veznog, gde je ekipa minule jeseni imala probleme kada bi se povredili Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić.

Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić Foto: Marko Jovanović

Izbor je pao na Fejsu zbog činjenice da je još uvek u sjajnom fizičkom stanju, iako je u četvrtoj deceniji života, da poznaje klub i zahteve, ima kvalitet i apsolutno se uklapa u profil kakav su crno-beli tražili, a da pritom nije potrošen veliki novac za "dopunsku selekciju", koja se tokom zime radi samo kada nešto nedostaje.

Partizan je imao nekoliko opcija uz Fejsu, neke su bile realne, neke nisu, bilo je i slučajeva da klub za čijeg igrača su crno-beli bili zainteresovani naprosto "ne vidi šumu od drveta" i "lupa" cifre kao da prodaje nikog drugog do Ngolova Kantea iz Čelsija lično.

Zato je i izbor kluba iz Humske bio da ne "srlja" i troši novac preko mogućnosti, pa će Fejsa, koji je i sam odbio nekoliko ponuda (Astana...) rešiti pomenuti problem.

Njegove igračke karakteristike su dobro poznate, radi se o klasičnom zadnjem veznom, agresivnom, intenzivnom, sa odličnim pregledom igre, sposobnim da sam igra ispred odbrane. Rekosmo već da mu je karijera ovenčana trofejima, jer gde god je igrao, ne računajući početke u Hajduku i završnicu u Saudijskoj Arabiji, osvajao je prvenstva, Kupove.

Sa Partizanom tri šampionata i dva nacionalna Kupa, sa Olipijakosom je imao identičan skor, a u Benfiki se čak pet puta okitio lovorom prvaka, dva puta je bio pobednik Kupa i tri puta Superkupa Portugalije.

Nemanja Radonjić, Ljubomir Fejsa, tetovaže Foto: MN Press

Plaćen pre 14 godina 1.200.000 evra

Fejsa je fudbalom je počeo da se bavi u fudbalskom klubu Vrbas, odakle je prešao u Hajduk iz Kule za čiji prvi tim je debitovao u sezoni 2005/06. U narednom periodu se ustalio u ekipi Hajduka. ali i mladoj selekciji Srbije, da bi u leto 2008. godine, na insistiranje tadašnjeg sportskog direktora Ivana Tomića, prešao u Partizan sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor, a plaćen je tada neverovatnih 1.200.000 evra.

Za tri sezone koliko je proveo u ekipi Partizana, Fejsa je osvojio tri titule prvaka Srbije kao i dva trofeja u kupu Srbije. U sezonama 2008/09. i 2009/10. je uvršten u idealni tim domaćeg prvenstva i imao je na stolu nekoliko izuzetnih ponuda iz inostranstva.

Ali, ne lezi vraže... U aprilu 2010, na prijateljskom meču reprezentacija Srbije i Japana (3:0), Fejsa je povredio prednje ukrštene ligamente nakon čega je proveo više od godinu dana van terena, a ponovo je zaigrao tek u završnici sezone.

Bio je to i crno-belima znak da mora doći do rastanka... U junu 2011. odlazi u Olimpijakos i potpisuje trogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka saradnje za još jednu sezonu. U dresu grčkog kluba je odigrao 20 prvenstvenih utakmica, jer se takođe mučio sa povredama.

Ljubomir Fejsa Foto: MN Press

Odlučio se ubrzo da promeni sredinu i prihvatio poziv velikana iz Portugalije. U avgustu 2013. potpisuje petogodišnji ugovor sa Benfikom, koji je izgurao do kraja, a potom 2018. potpisuje novi ugovor sa pomenutimklubom, prema kojem će zaokružiti punih osam godina na "La Lužu".

Nije baš istrajao do kraja, pošto je januaru 2020. pozajmljen španskom prvoligašu Alavesu do kraja sezone i igrao je standardno, upisao i 13 mečeva u Primeri, ali je Španci, opterećeni finansijskim fer-plejom, nisu imali mogućnost da otkupe ugovor, iako su imali nameru.

Fejsa se tokom leta 2020. godine vratio u Benfiku, ali nije bio u planovima trenera Žorža Žezusa, pa je u septembru posle sedam godina napustio Benfiku i otišao u Saudijsku Arabiju gde je potpisao ugovor sa Al Ahlijem iz Džede, na poziv nekadašnjeg trenera Crvene zvezde - Vladana Milojevića. Međutim, nije se usrećio, jer Arapi nisu isplaćivali zarade igračima, pa je u oktobru 2021. godine raskinuo ugovor i postao slobodan igrač na tržištu...

Video: Ljubomir Fejsa prekrio cela leđa brutalnom tetovažom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA