"Ovo je sramota!": Proleter uložio žalbu FSS-u, poslednji vapaj Novosađana da im vrate bodove

Oni su izdali saopštenje u kom tvrde da imaju svu potrebnu dokumentaciju za ovaj slučaj

  • 3
FK Proleter, FK Partizan, Rikardo Gomeš Foto: MN Press

Proleter je pred zimsku pauzu napravio jednu ogromnu grešku, "prošvercovali" su nekoliko igrača i umesto pobede, zaradili su poraz i oduzimanje bodova. Povodom toga, klub iz Novog Sada je konačno uložio i žalbu FSS-u.

Naime, klub sa "Slane bare" je odlučio da uloži žalbu Komisiji za žalbe FSS-a, kako bi nadležni organ poništio odluku i proglasio meč između Radničkog i Proletera validnim, odnosno, da se Proleteru vrate osvojeni bodovi za pobedu protiv Nišija.

Saopštenje Proletera prenosimo u celosti.

- Mi, čelni ljudi Proletera iz Novog Sada, šokirani odlukom Direktora takmičenja Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije da nam se oduzmu tri boda osvojena na terenu u duelu sa niškim Radničkim, uložili smo žalbu Komisiji za žalbe FSS. Gruba povreda prava na pravično suđenje i povrede odredbi Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSS i Propozicija takmičenja Super lige Srbije trebalo bi da budu dovoljni da se odluka koja je doneta na nezakonit način ukine ili preinači.

- Naša osnovna zamerka je nemogućnost da se izjasnimo o spornim lekarskim pregledima koji su doveli do odluke o oduzimanju bodova. Odgovorno tvrdimo da posedujemo sve dokaze o važećim lekarskim pregledima na dan odigravanja utakmice protiv Radničkog iz Niša. Ipak, i pored nekoliko pokušaja da Direktoru takmičenja dostavimo dokaze, on je ignorišući to, presudio u korist druge strane.

- Odluka je doneta na osnovu nepotpunog činjeničnog stanja, bez šanse da se branimo i odbranimo, a što nam je po Ustavu Republike Srbije zagarantovano pravo. Bitno je pomenuti da je u identičnom slučaju FS Regiona Istočne Srbije iz novembra 2021. dozvoljeno izjašnjavanje svih strana pa nam je shodno tome ova odluka neprihvatljiva.

- Zahtevamo i apsolutno očekujemo da drugostepeni organ usvoji žalbu i poništi odluku čime bi utakmica 21. kola protiv niškog Radničkog odigrana 16.12.2021. bila registrovana na najpravedniji način, onako kako se završila na terenu, pobedom Proletera od 2:0. Gubitak tri boda, u neizvesnom takmičenju kakvo je Super liga Srbije, pogodio bi svaki tim pa tako I naš. Zalažemo se za pravdu, fer i poštenu igru, i da jedino merilo budu rezultati na terenu.

- U nadi da će Pravda pobediti, želimo svim klubovima Super lige dobre rezultate u nastavku prvenstva, sudijama što manje posla, a navijačima da uživaju u utakmicama srpskih klubova.

Video: Sudar severa i juga: Proleter do sigurne prednosti nad niškim Radničkim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keli

    30. januar 2022 | 20:41

    Ja bi im zbog potparolke progledao kroz prste ako nista drugo😁

  • ranGo

    30. januar 2022 | 20:48

    Pa ako je dokumentacija validna od kuda kazna ako je kasnila zasto je kasnila a ako je neispravna zasto su vam igraci igrali ... ako,je,lekarski obavezan zasto ga niste uradili na vreme... tako da -3 i budite srecni

  • Srba

    31. januar 2022 | 01:06

    Vratite ljudima bodove osvojene na terenu. Dosra je vise cirkusa u naswm fudbalu i davanja pobeda porazenim ekipama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA