≫ 

Čudesne odbrane Borjana protiv SAD, Kanada pobedom skoro obezbedila Mundijal!

Zvezdin kapiten će, kako stvari stoje, biti potencijalni rival Srbije u Kataru

  • 16
milan borjan Foto: Tanjug/AP/Frank Gunn/The Canadian Press

Reprezentacija Kanade na dobrom je putu da se plasira na Mundijal u Kataru, i ako ispuni taj cilj, taj zaista veliki uspeh za ovu zemlju, velike zasluge će ići na adresu golmana Crvene zvezde Milana Borjana.

Kanađani su se u 10. kolu kvalifikacija, u jednoj od ključnih utakmica ovog ciklusa, sastali sa Amerikancima i savladali komšije rezultatom 2:0 golovima Kajla Larina u 7. i Sema Adekugbea u 95. minutu.

Ipak, velike zasluge, pre svega zbog činjenice da je vođstvo iz prvog poluvremena ostalo na snazi i nakon prvih 45 minuta, idu na adresu čuvara mreže beogradskih crveno-belih.

Borjan je u finišu poluvremena izveo spektakularnu intervenciju na samoj gol-liniji, nakon kornera Čelsijevog aduta Pulišića i pokušaja glavom Mekenija. Kako je samo odreagovao.

Mnogi su videli loptu u mreži posle udarca glavom igrača Juventusa, ali se isprečio Borjan bravurom koja je oduševila komentatora i sve na stadionu. Refleksno je odreagovao Borjan, poput mačke, sklonio loptu sa putanje i sačuvao mrežu.

Kanada je posle ovog meča učvrstila prvo mesto na tabeli Konkakaf zone kvalifikacija sa 25 bodova (bez poraza), SAD su druge sa 18, a treći Meksiko sa 17 bodova. Tri prvoplasirane ekipe izboriće direktan prolaz na Svetsko prvenstvo, dok će četvrti u baraž (trenutno je to Panama).

Kanadi, koja je poslednji put igrala na Svetskom prvenstvu 1986. godine, do kraja kvalifikacija preostaju još mečevi sa Salvadorom, Kostarikom, Panamom i Jamajkom.

Video: Borjan je opet Zvezdin heroj: Dragović skrivio penal, ali kapiten je odbranio i sačuvao vođstvo

Video: Borjan spasio Zvezdu: Spasio mrežu od torpeda Isaksena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA