Potpuno bizarno: Anćelotiju istekla licenca, UEFA mu ne da da vodi Real dok ne položi početnički test

To znači da će iskusni stručnjak morati sve da sredi pre novog meča u Ligi šampiona sa PSŽ-om

  • 0
Carlo Ancelotti, Karlo Ančeloti Foto: Tanjug/AP

Prosto deluje neverovatno, ali istina je - jedan od najtrofejnijih fudbalskih trenera svih vremena, Karlo Ančeloti moraće nazad u školsku klupu, pošto mu je istekla licenca. Potpuno je bizarno što mu ona nije automatski obnovljenja.

Tako će čovek koji je osvajao trofeje radeći u svih pet najjačih liga Evrope i neko ko je tri puta vodio timove do trofeja Lige šampiona, morati da polaže određenu vrstu testa, prenosi ugledni Korijere delo Sport.

Italijanski list navodi da je UEFA obavestila Ančelotija da mu je još 31. decembra 2021. godine istekla licenca i da će morati da se testira ukoliko želi da nastavi da se bavi svojim poslom. U osmini finala Lige šampiona, Real Madrid koji on vodi sa klupe, treba da zaigra protiv PSŽ-a.

Navodno je sve zakuvao Fudbalski savez Španije, koji je pisao UEFA i tražio da Ančeloti obnovi svoju licencu, uprkos tome što u svojoj karijeri ima preko 1.200 mečeva i smatra se jednim od najboljih stručnjaka ikada.

Prosto je bizarno da će Ančeloti biti primoran da radi test koji se inače daje trenerima koji tek treba da se upuste u svoj posao. Ali, više ništa i ne treba da čudi u modernom fudbalu...

Video: Zvezdin Ohi otkida na Teu Tairović: Samo na jednu noć, odzvanja u hotelskoj sobi fubalera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA