Frenk Lampard doveo pojačanje: Dele Ali potpisao za Everton

Nekada velika nada Totenhema odlazi bez obeštećenja

  • 0
FK Totenhem - FK Everton

Ali je zamenjen na poluvremenu utakmice sa Evertonom, i izazvao paniku među onima koji ga imaju u svojim FPL-timovima. Foto: Tanjug/AP

Novi fudbaler Evertona uskoro će postati Dele Ali, javlja Fabricio Romano, najpouzdaniji novinar kada je reč o transferima.

Everton je doveo Alija besplatno, ali će na osnovu bonusa Totenhem zaraditi oko 40 miliona evra. Everton se obavezao da nakon što Ali odigra 20 utakmica u dresu "karamela" isplati Totenhemu 12 miliona evra, a u transfer su uključeni i bonusi koji bi trebalo da budu ostvareni narednih godina.

Ugovor je potpisan do juna 2024. godine, a Ali će biti drugo pojačanje koje stiže na "Gudison" na želju Frenka Lamparda. U nedelju dogovorena pozajmica Donija van de Beka iz Mančester junajteda.

Ali je ove sezone igrao veoma malo utakmica za Totenhem. Bio je starter na prvih šest utakmica u Premijer ligi, a nakon toga se u startnih 11 našao samo još dva puta. Poslednji nastup u Premijer ligi zabeležio je 28. decembra, kada je odigrao 62 minuta protiv Sautemptona, a u poslednjoj utakmici protiv Čelsija nije bio ni u protokolu, pa je napuštanje tima Antonija Kontea bio logičan sled okolnosti.

 

Video: Ohi 3/3: Zvezdina mašina donosi izjednačenje protiv Šahtjora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA