Barselona zvanično predstavila Obamejanga: Saopšteni detalji ugovora

Dva dana nakon kraja prelaznog roka

  • 0
FK Liverpol - FC Arsenal Foto: Tanjug/AP

Pjer-Emerik Obamejang novi je fudbaler Barselone, zvanično je saopštio danas katalonski klub. Da će Gabonac pojačati klub iz Katalonije bilo je jasno 31. januara uveče, kada je sve bilo dogovoreno, a danas su predstavljeni i detalji tog ugovora.

Barselona i Obamejang su potpisali ugovor do 30. juna 2025. godine, ali će on moći da bude prekinut i ranije, odnosno 30. juna 2023. godine. To je neobično dugačak ugovor za igrača koji već ima pune 32 godine.

Katalonci su saopštili da izlazna klauzula gabonskog napadača iznosi 100 miliona evra.

Podsetimo, problemi za Obamejanga u Arsenalu dogodili su se pred meč koji je njegov, sada već bivši, klub igrao protiv Vest Hema, kada mu je oduzeta kapitenska traka zbog kršenja disciplinskog pravilnika. Od tada je odnos na relaciji klub-igrač pukao, a Gabonac se nijednom nije našao ni u protokolu i rastanak je bio očekivan.

Gabonski napadač je treće pojačanje Barselone u zimskom prelaznom roku, zanimljivo treće i iz Premijer lige, a pre njega na "Nou Kamp" stigli su Feran Tores iz Mančester sitija i Adama Traore iz Vulvsa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA