≫ 

Nathov gol glavom nedovoljan za pozitivan rezultat Partizana protiv moskovskog Dinama

Dobro izdanje crno-belih

  • 9
Bibars Natho, FK Partizan Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Fudbaleri Partizana poraženi su rezultatom 2:1 (1:0) od Dinama iz Moskve u trećem pripremnom meču na pripremama u Turskoj. Odigrali su izabranici Aleksandra Stanojevića dobar meč, imali su dosta prilika da postignu pogodak, ali je falilo malo koncentracije u realizaciji, dok su oba gola primili naivno.

Partizan je dobro otvorio meč, već u prvom minutu pretio je Marko Milovanović, a u trećem i Miloš Jojić, međutim oba udarca odbranio je golman ruske ekipe Anton Šunjin.

Peti minut doneo je prvi gol na meču. Moskovljani su dobili slobodan udarac, loptu je namestio Danil Fomin i iskoristio je loše postavljen živi zid crno-belih, te matirao golmana Aleksandra Popovića preciznim udarcem koji se od stative odbio u mrežu.

Video: Loše počelo po Partizan: Dinamo do gola već u 5. minutu posle prekida

Veliku priliku da izjednači rezultat imao je Igor Vujačić u devetom minutu susreta. Miloš Jojić je izveo korner i pogodio crnogorskog štopera u petercu Dinama, ali je Vujačićev udarac glavom završio pored leve stative gola koji čuva Šunjin. Novu priliku imao je Partizan u 16. minutu, ponovo je Jojić izveo prekid, ovoga puta slobodan udarac, a Nemanja Miletić je loše zahvatio loptu glavom.

Prvi ozbiljniji napad i prva velika prilika Dinama na meču dogodila se u 24. minutu. Fjodor Smolov je iz izgledne pozicije šutirao na gol Partizana, ali je njegov udarac zaustavio Popović i tako se iskupio za grešku kod postavljanja živog zida.

Ponovo je usledio period igre u kom je Partizan stvarao prilike. Prvo je Nemanja Jović u 32. minutu uputio odličan šut sa distance koji je završio kraj leve stative, a pet minuta kasnije desile su se dve velike prilike za crno-bele.

Lazar Marković je nakon kontre i asistencije Marka Milovanovića tukao ka golu Šunjina, ali je golman Moskovljana taj udarac odbranio. Partizan je dobio korner, izveo ga je Jojić i ponovo je pogodio Vujačića u petercu ruske ekipe, ali je štoper crno-belih ponovo bio neprecizan.

Propuštene prilike beogradskog tima mogao je da kazni Denis Makarov u 43. minutu, međutim njegov udarac iz izgledne pozicije završio je iznad gola Aleksandra Popovića.

Drugo poluvreme počelo je opasnim udarcima na obe strane. Prvo je Fjodor Smolov tukao ka golu Popovića, ali je mladi golman odbranio taj pokušaj ruskog napadača, dok je na drugoj strani odličan udarac Rikarda Gomeša otišao pored stativa gola Moskovljana.

Partizan je uspeo da dođe do izjednačenja u 65. minutu preko Bibarsa Natha. Korner je izveo Jojić, Vujačić udarcem nogom pokušao da savlada Šunjina, ali je lopta završila na prečki i pala tačno ispred Natha kome nije bilo teško da postigne pogodak glavom. Korneru je prethodila odlična intervencija golmana Dinama, nakon velika prilike za Partizan i pokušaja Nikole Terzića.

Video: Lud gol Partizana: Nekoliko odbitaka, prečka i konačno lopta u mreži

Pobedu Moskovljanima doneo je Galkin golom u 88. minutu nakon kornera. Centaršut je išao na ivicu šesnaesterca, ruski fudbaler je lepo otvorio stopalo i matirao Popovića.

Video: Rutinski gol igrača Dinama, plasirao je lagano u ugao posle kornera

UŽIVO:

88. minut: GOOOL! 2:1 vodi Dinamo. Galkin je nakon kornera lepo otvorio stopalo s ivice kaznenog prostora i matirao Popovića.

76. minut: Dobar udarac sa ivice kaznenog prostora Konstantina Tjukavina, ali lopta odlazi tik pored stative.

74. minut: Marko Živković i Miloš Jojić napuštaju teren, umesto njih ulaze Aleksandar Lutovac i Lazar Pavlović.

65. minut: GOOOL! Natho poravnava na 1:1. Izveo je korner Jojić i ponovo je udarac uputio Vujačić, ali ovoga puta nogom. Lopta je završila na prečki i pala tačno ispred Natha kome nije bilo teško da glavom zatrese mrežu moskovskog tima.

64. minut: Velika šansa za Partizan. Bibars Natho je proigrao Nikolu Terzića, a mladi fudbaler je uputio dobar udarac u ugao gola Dinama, međutim Šunjin to brani.

62. minut: Greška golmana i defanzivca Dinama, koju koristi Rikardo Gomeš i postiže pogodak, ali pomoćni sudija podiže zastavicu i signalizira ofsajd.

48. minut: Odličan udarac Rikarda, ali lopta odlazi pored stative gola Moskovljana.

47. minut: Fudbaleri Partizana su ostavili prostora Fjodoru Smolovu koji je šutirao sa nekih 16 metara, ali je Popović to odbranio.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. Natho, Menig i Rikardo zamenili su Jovića, Baždara i Milovanovića.

45. minut: Kraj prvog poluvremena.

43. minut: Sada velika šansa za Dinamo. Jojić je izgubio loptu, a Gladišev povukao kontru. Dugo je vukao loptu, gurnuo je u prostor za Makarova, a on iz izgledne pozicije šutira preko gola koji čuva Popović.

37. minut: Najveća šansa za Partizan. Povukli su fudbaleri Partizana kontru, Marko Milovanović je dugo vukao loptu, odložio ju je za Lazara Markovića, a odličan šut kapitena crno-belih brani Šunjin. Zatim iz kornera nova velika šansa za Partizan, opet je Jojić pogodio Vujačića koji se nalazio u petercu Moskovljana, ali je ta lopta ponovo otišla pored leve stative.

32. minut: Odličan udarac iz daljine Nemanje Jovića. Prošla je ta lopta blizu leve stative gola koji čuva Šunjin.

24. minut: Velika prilika za Moskovljane. Fjodor Smolov je dobio pas u prostor, šutirao je ka golu Partizana, ali Popović brani pokušaj iskusnog ruskog napadača.

20. minut: Solidan napad Dinama, ali su pokušaji fudbalera ruske ekipe da upute udarce ka golu Popovića izblokirani.

16. minut: Partizan ponovo preti nakon prekida. Miloš Jojić je izveo slobodan udarac, a Nemanja Miletić je loše zahvatio loptu glavom.

9. minut: Nova prilika za Partizan. Jojić je izveo korner, a Igor Vujačić glavom iz peterca šalje loptu pored gola.

5. minut: GOOOL! Dinamo vodi 1:0. Loše je postavio živi zid Aleksandar Popović, a Danil Fomin je preciznim udarcem pored živog zida pogodio mrežu crno-belih.

3. minut: Jojić je pokušao iz slobodnog udarca, ali ponovo brani golman Dinama.

1. minut: Meč je počeo. Već na samom startu Partizan je imao priliku preko Milovanovića, ali je njegov udarac zaustavio golman Moskovljana.

Partizan - Dinamo Moskva 1:2

(Natho 65 - Fomin 5, Galkin 88)

Partizan: Popović, Urošević, Vujačić, Živković, Miletić, Zdjelar, Jojić, Marković, Baždar, Jović, Milovanović

Dinamo: Šunjin, Varela, Osokin, Kutitski, Laksal, Moro, Fomin, Sulakvelize, Smolov, Gladišev, Makarov

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    2. februar 2022 | 14:47

    Pa kako je ovo moguće?! Zar nije gromada nepobedivi klub iz druge dimenzije?! Očekujem od Florijana Stanojevića da bije sudiju...

  • nibrS

    2. februar 2022 | 16:07

    Ja ovo više ne bum trpil.Renato spremaj čamac.

  • realno

    2. februar 2022 | 17:24

    Sram vas bilo amateri, niste ni za drugu ligu bez namestanja. Nijednu utakmicu u Evropi ne mozete dobiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA