Čuka za 2 minuta dala 2 gola učesniku LŠ, pa ispustila pobedu u finišu

Brđani poraženi od kijevskog Dinama, blistao strelac i asistent Marko Rakonjac

  • 0
FK Čukarički Foto: Telegraf

Ako je suditi po partiji protiv Dinama iz Kijeva, odlazak Đorđa Jovanovića u Makabi (prodat za 1,9 miliona i procente) neće mnogo uticati na Čukarički. Jer, njegova zamena Marko Rakonjac je pokazao da bi mogao da bude dostojna zamena s obzirom na to da umalo nije bacio na pleća šampiona Ukrajine.

Mladi reprezentativac Crne Gore je odigrao partiju karijere u dresu Čuke, bukvalno za dva minuta je nokautirao ovogodišnjeg učesnika Lige šampiona. Najpre golom u 16. minutu - a zatim i asistencijom u narednom napadu. Šteta je samo to što se Dinamo bukvalno ni iz čega, pogocima Šaparenka i Kulaha u 70. i 73. minutu vratio u život, da bi Vitinjo u 83. u potpunosti preokrenuo rezultat - 3:2 (0:2).

Sve ono što Rakonjcu možda nije polazilo za nogom tokom ovih priprema jeste sada protiv Dinama. Odlično je gradio loptu i ostavljao je na stranu, nadmudrivao je rivale u skoku, iz prve je otvarao Čukinu tranziciju, pogodio je stativu, te često ostajao i na zemlji jer je to bio jedini način da se zaustavi.

Nije Čukarički slučajno dao nijedan gol, da se razumemo. Kod prvog se ne zna da li je bolji bio centaršut Savića sa leve strane ili skok Rakonjca i udarac glavom, dok je napadač Brđana kod drugog izbacio Stefana Čolovića na desnoj strani - a ovaj je precizno tukao u suprotni ugao.

Bili su to trenuci u kojima je Čuka preuzela inicijativu i nisu dozvoljavali rivalu da kreira iole ozbiljniju akciju. I dok su na nekim prethodnim utakmicama u Turskoj izabranici Saše Ilića svesno davali protivnicima terensku inicijativu, ovoga puta su oni bili ti kod kojih je lopta više bila u nogama kada je u pitanju prvih 45 minuta.

Osim u prvih 10-ak kada je Dinamo silovito krenuoi već u 2. minutu stvorio šansu. Zatim i u 9. kada je najpre Petrović odbranio udarac sa distance, a onda i Šapić izblokirao ponovljen udarac.

Video: Čukin blickrig: Dva gola za dva minuta protiv Dinamo Kijeva

Promenio je legendarni Mirčea Lučesku na poluvremenu kompletan tim, što je dobro boljitak u igri ukrajinskog tima. Već u 46. je Petrović morao ponovo paradom da čuva mrežu, a u dva navrata do 57. minuta Brđani su imali i sreće.

Kao i Dinamo u 63. posle kontranapada Čuke. Kovač je povukao isti, dao je loptu Rakonjcu koji je najpre povukao napred i ušao u sredinu, ali je loše zahvatio loptu kod tog završnog pasa Rakonjca. Mogao je napadač Čuke da se proslavi i minut kasnije, ali je pogodio stativu. Doduše , iz ne tako lake pozicije...

Dinamo je u 70. minutu smanjio rezultat. Dobili su Ukrajinci penal, Petrović je odbranio udarac Šaparenka, ali je vezista iz ponovljene šanse nekako uspeo da ugura loptu i mrežu. Sve ono što su gradili tokom celog meča, Brđani su prosuli u 73. kada su Kulahu dozvolili da izjednači rezultat.

Ilić je nedugo zatim na teren ubacio kompletan drugi tim koji je odlično stajao na terenu, ali je neuspela ofsajd zamka u 83. odredila pobednika. Vitinju jednostavno nije bilo teško da savlada Petrovića koji je na drugom uzastopnom meču odbranio jedanaesterac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA