≫ 

Šok iz UEFA za večite: Nevakcinisani igrači Zvezde i Partizana neće moći da igraju u Evropi

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura bio je na "onlajn" sastanku UEFA gde su čelnicima klubova date smernice da ubuduće PCR testovi neće biti dovoljni za igranje evropskih utakmica

  • 29
Saša Zdjelar, Aleksandar Katai Foto: Marko Jovanović

Predstojeći meč sa Spartom iz Praga, u Ligi konferencija, biće poslednji u kome će nevakcinisani fudbaleri moći da dobiju medicinsko izuzeće i učestvuju u takmičenju pod okriljem UEFA, predočeno je čelnicima Partizana, ali i svim drugim klubovima na "onlajn" sastanku sa krovnom organizacijom evropskog fudbala.

Pomenutu odluku je potom i igračima crno-belih preneo generalni direktor Miloš Vazura, predočivši im da posle gostovanja u Pragu oni koji nisu vakcinisani neće moći da dobiju izuzeće i učestvuju u takmičarskom meču pod okriljem UEFA sa PCR testom. već isključivo sa nekom od vakcina.

- Dobili smo smernice od UEFA na "onlajn" sastanku da će PCR testovi, odnosno medicisko izuzeće, važiti još samo u prvom dvomeču druge faze takmičenja u Ligi konferencija i da posle toga oni koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u njihovim takmičenjima. Igrači Partizana su već upoznati sa tom odlukom, jasno im je preneto kakve su sugestije. Verujem i da to neće biti problem, jer mi u timu već imamo veliki broj vakcinisanih fudbalera, ima i momaka koji su u skorije vreme preležali virus i nameravaju da to učine - kaže Miloš Vazura za Telegraf.

Takođe, kako se može čuti, u zavisnosti od zemalja u kojima se u budućnosti bude igralo, odnosno priznavanja ili, pak, nepriznavanja određeih vakcina (neke nisu ni aplicirale za Evropu, neke nisu ni priznate u zapadnim zemljama) zavisiće i potezi i rad klupske administracije.

Jer, primera radi, ukoliko neka evropska zemlja ne priznaje određenu vakcinu, a fudbaler je baš njom vakcinisan, klub će biti u obavezi da sastavlja i šalje posebnu dokumentaciju, kako bi mu se omogućilo učestvovaje u sportskom događaju...

Ipak, i tu postoji izuzetak. U slučaju da je veća grupa igrača vakcinisana cepivom koje nije prepoznato i odobreno u nekoj od zemalja gde je zakazan meč, domaćin je dužan da obezbedi neutralan teren po nalogu UEFA. Jer se smatra da je igrač vakcinacijom učinio sve što se od njega zahtevalo da bi zaštitio grupu i društvo, a krovnu organizaciju u tom slučaju ne zanima što ta zemlja nije odobrila to cepivo.

To je samo jedna od stavki koje su sugerisane, a koje će dodatno u Humskoj sigurno do detalja ponovo biti prenete svim igračima, članovima stručnog štaba, kao i svim operativcima u službi prvog tima.

Video: Stanojević nezadovoljan posle poraza od Dinama: Ovakvi golovi se ne primaju ni u pionirima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    3. februar 2022 | 11:10

    Samo sviraju da ne kazem sa cim,vakcine su CIST promasaj,na njima ce neko DENELO da se obogati,ovo je cisto vrfmd tajkuna koji rade na sto vecoj dobiti,ndma ovo nikakve veze da ce neko biti postedjen da ne oboli ako se vakcinise,nego cist biznis svetskih bogatasa🤔🤔🤔😠

  • Sasa

    3. februar 2022 | 11:57

    Posle vakcinacije mozete samo ocekivati da dobijete mnoge bolesti

  • Luka

    3. februar 2022 | 12:37

    Uskoro se ukidaju sve mere polako država po država i za 5-6 meseci vakcina ide u zaborav. Označeno je dovoljno ljudi što im je i bio cilj. Kakav kovid kakvi bakrači idu da smanje broj stanovnika na planeti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA