≫ 

Ekskluzivno! Partizan poslao ponudu Olimpijakosu: Marković pred povratkom u Humsku!

Defanzivac i čelnici pirejskog kluba na ratnoj nozi, traže način rastanka, pa su crno-beli već stupili u akciju angažovanja mladog štopera

  • 10
Finale kupa Srbije, Derbi Foto: Nikola Tomić

Bez obzira što je prelazni rok u Evropi okončan u ponedeljak 31. januara, postoje zemlje gde je zimska "pijaca" još uvek otvorena i te benefite upravo koristi Partizan, kako bi se dodatno pojačao za prolečni deo sezone. Kako Telegraf saznaje, crno-beli su na dobrom putu da svoje redove pojačaju još jedim povratnikom - Svetozarom Markovićem (21), koji je minule sezone i bio član kluba iz Humske, ali kao pozajmljen fudbaler Olimpijakosa!

O čemu se zapravo radi i kako je ponovo došlo do "aktiviranja" Stanojevićeve letošnje želje koju nije mogao da realizuje u tom trenutku, jer su Grci tražili ogromnih 3.000.000 evra za otkup, na konto sjajne sezone defanzivca u Humskoj.

Krenimo redom: Marković se posle pozajmice u Partizanu vratio u Olimpijakos na velika vrata. Pokazao je gazdama Olimpijakosa, bar je tako isprva i sam mislio, da je vredan dresa kluba iz Pireja, da je bio nepravedno zapostavljen. Odigrao je početne mečeve protiv Nefčija u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u kojima su crveno-beli eliminisani, potom je upisao i 15-tak minuta sa Slovanom iz Bratislave u kvalifikacijama za Ligu Evrope, bio na klupi nekoliko puta u grupnoj fazi pomenutog takmičenja, baš kao što se našao i u protokolu domaćeg prvenstav Grčke, u kome nije dogurao dalje od klupe za rezervne igrače.

Tada počinju problemi Markovića, koji su se vremenom samo gomilali, na kraju i eskalirali i nedavnim incidentom u kome je Olimpijakos pokušao da disciplinuje igrača terajući ga da trenira u ranim jutarnjim časovima, na šta je on odgovorio buntovnim, sedmodnevnim "nestankom" iz kluba. Tada je postalo jasno da odnos klub-igrač više nikada neće biti isti i da će gazda kluba Evangelos Marinakis i njegova desna ruka - Lina Soloku - pravnica koja sprovodi odluke, ali i dosta utiče na njih - tražiti način da se reše centralnog defanzivca.

Kada su se strasti malo smirile, Olimpijakos je pokušao da prosledi Markovića u Anortozis, međutim, do dogovora nije došlo, jer fudbaleru nije padalo napamet da ide u slabiji klub i ligu, te je ostao u "nebranom groždju" sve dok priča alternativnim kanalima nije stigla do Partizana.

CRNO-BELI ŽELE OTKUP

Crno-beli su već imali jako dobro iskustvo sa Markovićem, pod palicom Aleksandra Stanojevića se vratio u fudbalski život posle godine tavorenja u Olimpijakosu, pa je odlučeno da se prilika iskoristi i vrati "dete koje je prohodalo" u Humskoj, a tek mu je 21 godina i ima mnogo prostora da doprinese i timu i klubu.

Ovoga puta, crno-beli su svesni da je prilika bolja nego prošloga leta kada su Grci "zapaprili" 3.000.000 cenu otkupa, da je igrač prekobrojan i nepoželjan, pa su poslali zvaničnu ponudu za otkup ugovora.

Kako se može čuti iz izvora bliskih klubu iz Pireja, Olimpijakos za Markovića traži 800.000 evra, dok je Partizan već poslao zvaničnu ponudu u visini od 500.000 evra. Možda razilika naoko ne deluje obećavajuće, ali zapravo ona i nije tako nepremostiva ako u narednih nekoliko dana dve strane pokažu malo obostranog razumevanja, što nikako ne može da se isključi, jer su dva kluba već nekoliko puta uspešno poslovali.

Ovoga puta sve ide na vodenicu crno-belih, jer ni Olimpijakosu ni Markoviću ne ide u prilog da se saradnja nastavi, tim pre što je većina evropskih zemalja zaključila prelazni rok, a pride sam fudbaler odbija da ostane u nekom drugom grčkom klubu.

Prelazni rok u Grčkoj traje koliko i u Srbiji, do 11. februara, ali se očekuje da posao bude zaključenm pre toga i da Marković, koji bi rešio neke evidentne probleme u odbrani Partizana, po treći put zaduži dres u kome je odrastao.

U Humskoj ga čekaju raširenih ruku.

Video: Stanojević nezadovoljan posle poraza od Dinama: Ovakvi golovi se ne primaju ni u pionirima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarkiMark

    3. februar 2022 | 16:17

    Daj napadaca dovedite Rikardo ce skapati igra svaku utakmicu jbt

  • Dete juga

    3. februar 2022 | 15:47

    Ja zaista ne razumem ovu politiku koju vodi klub. Cemu vracanje tolikog broja igraca? Otisli su OK,i sada kada ne mogu da se snadju da se izbore za svoje mesto,sada kada ne igraju nigde,hajde kuci. Gospodo,u cemu se ovde radi? Fejsa? OK,kazu neki ispusena mustikla,ali hajde ima iskustvo ima znaje,jeste penzioner,ali mozemo da se nadamo da ce necim da doprinese,mozda gresim,ali nadamo se. Ovi ostali... Ovde nesto jako smrdi. Kakve su ovo radnje,kakvo je surovanje sa menadzerima,o cemu se ovde radi? Sam Bog zna! Bespotrebno gomilanje,a realno ni jedno pojacanje da mozemo posteni da kazemo,e ovo se zove pojacanje! Samo gomilamo,samo dovodimo,samo vracamo,ozivljavamo,sta li radimo majko Bozijaaaa,nemam pojima. 5 bodova imamo vise? Pa znate sta je 5 bodova? NISTA! Ako kiksnwmo pre derbija a idemo na Maraku,sta znaci ovih 5 bodova?! Mnogo mutnih radnji i umesto sada da smo doveli 1 ili 2 extra pojacanja da im se najeb.... majke i uzmemo titulu,mi samo sto jis Saleta Ilica nismo aktivirali. Ne svidja mi se ovo uopste ni ovo ni kako igramo na pripremama. Mizda gresim,ali mislim da ce nam se ovo obiti u glavu i finansijski a ono sto ce nas grobare najvise boleti,rezultatski.

  • Kriminalci

    3. februar 2022 | 15:07

    prodaju nule od igrača raznim klubovima gde ne igraju uopšte a onda ih franjevci vraćaju kao "pojačanja".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA