Sudija koji je na Afričkom kupu nacija svirao kraj pet minuta pre 90. minuta: "Bog mi je tako rekao"

Situacija o kojoj će se još dugo pričati

  • 3
Đeni Sikazve Foto: Printscreen/Sport klub

Đeni Sikazve, sudija iz Zambije, došao je u centar pažnje fudbalske javnosti kada je na meču Tunisa i Malija svirao kraj utakmice prvo u 86. minutu, a zatim i minut pre isteka 90. minuta. Nikome nije bilo jasno šta se dešava, Tunižani su pobesneli, a sada je sudija izneo svoju priču.

On je u intervjuu za francuske medije rekao da je bilo veoma vruće i da se zbog toga osećao loše, kako je utakmicama odmicala tako se njegovo stanje pogoršavalo, a na kraju je počeo i da gubi orijentaciju.

- Nisam čuo nikakve pozive od pomoćnika koji su preko slušalica pokušavali da mi se obrate, da mi pomognu, jer su videli da nešto nije u redu. Nisam ih čuo i ne sećam se toga. Bio sam u svom svetu koji je bio odsečen od svih - rekao je Sikazve.

Zambijski arbitar je istakao da je tog dana imao toplotni udar, a da je mogao čak i da umre na terenu. Ipak, kako sam ističe Bog mu je rekao da je vreme za kraj utakmice i tako ga spasio.

- Imao sam toplotni udar, ali moglo je biti mnogo gore. Kada sam stigao u bolnicu, rekli su mi da svakog trenutka mogu da upadnem u komu. Tog dana zamalo da završim u kovčegu. Ono što se dogodilo bilo je veoma opasno. Mislim da mi je Bog rekao da završim meč. Spasio me je - ispričao je sudija za "L'Ekip".

Video: Sudija koji je dosudio da je lopta prešla gol-liniju na Večitom derbiju dobio pitanje o tom golu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA