≫ 

Poslednja provera Partizana u Turskoj: Dinamo Batumi "glumi" Radnički iz Niša

Crno-beli spuštaju zavesu na zimske pripreme kontrolnim duelom sa prvakom Gruzije

  • 3
FK Partizan Foto: FK Partizan

Dan pred kraj zimskih priprema u Turskoj, fudbaleri Partizana će odigrati i četvrti, poslednji kotrolni meč u ovoj fazi rada. Protivnik crno-belima će ovoga puta biti prvak Gruzije - Dinamo iz Batumija, sa kojim će crno-beli odmeriti snage danas od 15 časova na terenima hotela "Maks Rojal", uz direktan TV prenos na Areni Sport, kao i Jutjub kanalu kluba iz Humske.

Utakmica sa gruzijskim timom mogla bi stručnom štabu i treneru Aleksandru Stanojeviću da posluži kao generalna proba za početak takmičenja u Superligi (naredna subota protiv Radničkog u Nišu, od 14.30 časova), mada, ruku na srce, oba prethodna rivala Partizana na pripremama - Bašakšehir i Dinamo iz Moskve, verovatno imaju jače timove od Dinama iz Batumija.

Kako bilo, u odnosu na prethodne provere neće se mnogo toga promeniti u sastavu tima iz Humske, sem da će Stanojevićevi izabranici sigurno delovati još svežije u odnosu na duel sa Moskovljanima u kome su, iako poraženi, igrali veoma dobro tokom većeg dela utakmice.

Novina je i to što će jedno od zimskih pojačanja - Marko Jevtović danas upisati svoje prve povratničke minute, jer je Stanojević namerio da mu omogući bar pola sata na terenu, kako bi što pre uhvatio ritam sa ostatkom tima.

Marko Jevtović je ponovo u crno-belom dresu Foto: Telegraf

Postoje i određeni problemi sa sitnim povredama, van stroja su Ivan Obradović (leđa), Aleksandar Miljković (peta), jutarnji trening je propustio i Kvinsi Menig zbog bola u vratu, ali će najverovatnije biti spreman za današnju proveru.

Stanojević će i ovoga puta početi u sistemu 4-2-3-1 koji je najčešće koristio tokom jeseni, a tim će činiti Popović, Živković, Miletić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Terzić, Menig (Marković), Natho i Rikardo, dok će u nastavku doći i do promena u sastavu i do rotacija u linijama, pa nije isključeno da crno-beli zaigraju i sa dva napadača...

Što se Dinama iz Batumija tiče, rekosmo već da se radi o prvaku Gruzije, klubu sa najvećim budžetom u tamošnjoj ligi, za koji je krajem decembra potpisao i nekadašnji fudbaler Partizana - Milan Radin, a nešto pre njega u klub je stigao i bivši igrač Spartaka iz Subotice Stefan Denković. Radi se o timu koji neguje agresivan fudbal, pun trčanja i duela, što je, veruju u Humskoj, dobra proba za početak takmičenja narednog vikenda.

Video: Svuda pođi - kući dođi: Jevtovićev veliki intervju po povratku u tabor Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sonsi

    5. februar 2022 | 10:08

    Strasna ekipa

  • Diskusija

    5. februar 2022 | 14:14

    Šta je sa velikim pojačanjem Ljubomirom Fejsom?Odradio je dva treninga.Na trećem se povredio i nestao. Nema ga sa igračima koji treniraju punim intezitetom i nema ga na spisku povređenih igrača.

  • Zoran

    5. februar 2022 | 10:33

    Izem ti ekipu koja zavisi od Obradovica i Miljkovica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA