≫ 

Partizan preokretom završio pripreme u Turskoj: Gruzini poveli, pa naleteli na crno beli "valjak"

Posle početne nesigurnosti, Partizan je zaigrao mnogo bolje i pobedom je završio svoje pripreme u Turskoj

  • 10
Partizan na poslednjoj proveri pred povratak iz Turske Foto: Telegraf

Pobeda za kraj, kao jagoda na tortu dugih i teških priprema, možda i nagrada za neke pređašnje mečeve u kojima je Partizan bio bolji tim, a gubio nesmotrrnošću. Ovoga puta nije bilo greške, crno-beli su nadigrali i slavili nad Dinamom iz Batumija sa 3:1, iako su primili gol u ranoj fazi utakmice, i to golovima Nikole Terzića, Rikarda Gomeša i Marka Milovanovića.

Morao je Stanojević da menja sastav u toku dana, jer je planirani starter Kvinsi Menig imao problema sa bolom u vratu i nije dobro počelo, jer je Partizan tek što je meč počeo primio gol, koji je verovatno uticao i na igru u toj početnoj fazi.

Igrao se šesti minut, Dinamo je napao po levom boku, usledio je centaršut, koji je isprva raščistio Saničanin, ali nedovoljno dobro, pa je lopta pala na ivicu kaznenog prostora gde se bez bloka našao Mamučašvili. Uhvatio je sjajno volej i pogodio dalji ugao Stevanovića - 0:1.

Pokušao je Partizan da se sabere i uzvrati, međutim, dobrih 20-tak minuta gruzijski tim je bio konkretniji, osokoljen i vođstvom i pomalo smušenim ulaskom crno-belih u meč. Imao je Dinamo u tom periodu još dva pokušaja, preko Gubašvilija, ali je u oba slučaja Stevanović bio na pravom mestu.

Tek tada se Stanojevićev tim prenuo, pomerio linije i nametnuo se tako da je imao loptu pod kontrolom u minutima koji su usledili, bio agresivan na polovini Dinama i zapretio prvo preko dva puta Miloša Jojića, čiji drugi udarac je bio posebno opasan i najbliži izjednačenju.

Da je bilo više koncentracije na polovini rivala, tim iz Humske je mnogo ranije mogao da uzvrati na pravi način, jer je u nekoliko navrata koristio probleme u organizaciji napada Dinama, osvajao loptu, no, po pravilu je, u momentima kada je trebalo pronaći pravi završni pas, grešio u poslednjoj trećini terena.

Imao je istina Rikardo veliku priliku u 24. minutu, posle pasa iz dubine, ali nije primetio golmana Dinama, koji je na vreme izašao i sprečio veliku priliku. Uspeo je Dinamo posle toga da se stabilizuje i donekle neutrališe terensku dominaciju Partizana i to sve do završnice poluvremena kada je dva puta kapitulirao za samo osam minuta,

Oba puta je Bibras Natho bio taj koji je pronašao sjajno rešenje za odbranu rivala. Prvi put je pronašao "rupu" za mladog Nikolu Terzića, koji je umakao čuvariuma i pogodio desnom, slabijom nogom pod prečku za 1:1.

A, nekoliko minuta kasnije, tačnije samom smiraju poluvremena, Partizan je izborio korner koji je izveo Jojić, Urošević je sa druge stative vratio loptu na peterac, gde je Izraelac maestralno "bocnuo" loptu spoljašnjim delom kopačke preko igrača Dinama i ostavio Rikardu da bira gde će da smasti loptu iz voleja - 2:1.

U nastavku je Partizan bio igrački još ubedljiviji nego u završnici prvog dela. Crno-beli su delovali još agresivnije, stajali su visoko u polju Dinama, pritiskali poslednju liniju, zatvarajući liniju pasa, odnosno organizaciju napada što je rivala navodilo na greške i stavljalo Stanojevićev tim u poziciju da preti.

Imao je Partizan nekoliko pokušaja u tom periodu igre, prvo preko Natha, potom i mladog Terzića, koji je iz izgledne situacije šutirao preko gola. Čak i periodu kada nisu bili tako opasni u poslednjoj trećini, crno-beli su kontrolisali utakmicu, iako je i Stanojević već počeo da menja sastav i polako uvodi igrače sa klupe.

Napad je tada "pao na pleća" mladih Milovanovića i Baždara, kojima su pomagali iskusniji igrači, među kojima i povratnik Marko Jevtović i sve je to prilično dobro izgledalo. Nije Partizan "spuštao gas", trudio da se ostavi još bolji utisak i taj trud je nagrađen u samoj završnici kada je Marko Milovanović uspeo da oduzme loptu protiviku u opasnoj zoni, potom izdrži duel i rutinski plasira loptu za konačnih 3:1.

Partizan se već sutra vraća u Beograd kako bi finiširao pripreme za početak Superlige i meč sa Radničkim u Nišu, koji je na programu naredne subote od 14.20 časova (Arena sport)

Video: Svuda pođi - kući dođi: Jevtovićev veliki intervju po povratku u tabor Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA