≫ 

Ovo je Barsa koja se za sve pita! Katalonci razneli Atletiko, veteran Alves izazvao zemljotres

Katalonci bljesnuli, Adama Traore blistao, Feran Tores je klasa, debitovao i Obamejang

  • 1
Barselona, Atletiko Madrid, Barcelona, Atletico Madrid Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone odigrali su daleko najbolju utakmicu sezone, potukli su Atletiko Madrid u derbiju kola 4:2 i preskočili ih na tabeli, i ono što je najjači utisak posle ovog meča - opet Barsa deluje kao tim koji se može pitati za sve u svakoj utakmici.

Kako je odigrao Ćavijev tim, najbolje su rekli navijači: grunula je eskplozija posle gola veterana Danija Alvesa za 4:1 u 49. minutu i podsetila sve na stadionu na slavne dane kojima je kao igrač svedočio upravo nesalomivi Brazilac.

Barselona, Atletiko Madrid, Barcelona, Atletico Madrid Foto: Tanjug/AP

Bio je to vrhunac fenomenalne predstave Katalonaca pojačanih za napadačke adute Ferana Toresa, Adamu Traorea i Pjera Emerika Obamejanga, koji su kao udarni akteri doprineli da Barsa danas izgleda onako kako je izgledala - moćno, razigrano i efikasno, kao u najboljim danima.

Tores i Traore su krenuli od starta, Obamejang je dobio priliku u nastavku, ali sve je tad već bilo rešeno, 4:1 je bio rezultat već na startu drugog dela igre. Atletiko je bio nokautiran.

Osim 39-godišnjeg Alvesa, mrežu gostiju tresli su Alba, Gavi i Arauho, svi u prvom poluvremenu, i to nakon što su gosti poveli preko Karaska u ranoj fazi utakmice. Posle toga, usledio je uragan, čas fudbala i demonstracija sile kakva dugo nije viđena od momaka u plavo-bordo kombinaciji.

Luis Suarez je vratio nadu gostima, u svom stilu se ušunjao iza leđa odbrane nekadašnjeg kluba, trznuo glavom i doprineo tek toliko da Simeoneovim igračima ne bride obrazi. Tek malo je sprečio totalnu bruku.

Nije pomogla gostima ni činjenica da su dvadesetak minuta igrali brojčano jači posle trenutka ludila Danija Alvesa, koji je otvorenim đonom pogodio rivala u list. Sudiji jeste, ali VAR-u nije promakao ovaj bezobrazan potez igrača koji je, ipak, do tada uradio toliko da mu ova mrlja ne bude upisana kao najjači utisak sa meča.

Barsa je i sa desetoricom bila dovoljno organizovana i puna elana, toliko sigurna, da gosti ni sa igračem više u polju do kraja nisu zapretili Ter Štegenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA