≫ 

Portugalci su novi-stari futsal kraljevi Evrope, od 0:2 do 4:2 za novu krunu!

Velika igra i velika pobeda selekcije sa Pirineja

  • 0
futsal Foto: twitter/jamiefahey1

Novi/stari futsal prvaci Evrope su Portugalci, i time se potvrdilo jedno: definitivno se najbolji mali fudbal igra na Pirinejima, jer su posle dugogodišnje dominacije Španije (ukupno 7 titula) Portugalci preuzeli primat - drugi put zaredom su se popeli na krov Evrope.

U velikom finalu šampionata održanog u Holandiji, Portugalija je savladala Rusiju 4:2, i to kako - posle spektakularnog preokreta nakon 2:0 za rivale.

Rusi su fenomenalno otvorili meč, već nakon 13 minuta igre imali su vođstvo od 0:2 preko Sokolova i Afansajeva, i bio je to momenat velike nade za "Zbornaju" da može do titule. Ali, Portugalci su veliki majstori ove igre.

Minut pre kraja poluvremena Pako je doneo 1:2 na asistenciju Koelja, da bi potpusni slom Rusa viđen u nastavku, totalni preokret za novu evro krunu.

Koeljo je pogodio za 2:2, a isti igrač, fenomenalni večeras Koeljo, sjajnu partiju je zaokružio golom za 3:2 u 32. minutu.

Konačnih 4:2 postavio je Varela u poslednjoj sekundi meča.

U utakmici za treće mejsto Španija je bila bolja od Ukrajine rezultatom 4:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA