≫ 

Kratak boravak Petkovića u Bordou: Nekadašnji selektor Švajcarske dobio otkaz posle očajnih rezultata

Žirondinci su u zoni ispadanja

  • 1
Vladimir Petković Foto: Tanjug/AP

Uprava Bordoa odlučila se da uruči otkaz svom treneru Vladimiru Petkoviću, nekada poznatom jugoslovenskom fudbaleru. Odluka je stigla posle ubedljivog poraza od ekipe Remsa u prvenstva od 5:0.

Serija od četiri poraza u poslednjih pet meleva koštala je posla bivšeg selektora Švajcarske, a Bordo se sada nalazi u opasnoj zoni na 19. mestu francuskog šampionata sa 20 bodova. Odbrana je najveći problem, pošto je ekipa na 23 utakmice primila čak 58 golova, što su skoro tri po meču.

Očekuje se da Žirondinci brzo pronađu rešenje, a kao prvi kandidat pominje se Rudi Garsija, koji već ima iskustva na francuskim terenima, pošto je ranije vodio Lion, Marselj, Lil, Le Man, Dižon, Sent Etjen i Korbej-Eson.

Što se Petkovića tiče, on je u Bordo stigao 2021. godine, tako da se može reći da se nije dugo zadržao, posebno uzimajući u obzir da je prethodno na klupi Švajcarske boravio punih sedam godina.

Video: Lalatović zvanično postao trener poslednjeg tima Superlige: I oni su meni pomogli kad sam imao 18

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA