Srpske sudije padale na testu znanja: Čak sedmorica pomoćnih arbitara nisu dobila licencu za proleće

Imaće šansu da je "povrate" na popravnom ispitu

  • 9
Sudija Foto: MN Press

Na testovima provere teorijskog znanja proteklog vikenda u Staroj Pazovi "pala" su čak sedmorica pomoćnih sudija, prema pisanjima Sport Kluba. Kako se dalje piše, dalje nisu mogla da prođu dvojica iskusnijih arbitara uz pet debitanata.

Od starijih arbitara, testove nisu položili Oliver Petrović iz Niša i Matija Olajoš-Nađ iz Subotice. Nijedan od njih nije ispunio minimum od 15 tačnih odgovora neophodnih za prolaz i neće biti delegirani u prvim kolima prolećnog dela sezone.

Znatno lošije znanje pokazali su mlađi pomoćnici, pa tako predsednik sudijske komisije FSS, neće moći u narednih 30 dana da računa na Nikolu Antića iz Niša, Nikolu Rijaveca iz Vrbasa, te Nenada Radoičića i Ivana Krstića iz Beograda, odnosno Petra Radića iz Novog Sada. Kako piše Sport Klub, Antić je na testu pao i letos, pa je time ugrozio svoje mesto na listi sudija "B" liste.

Testove provere fizičke spremnosti položili su svi kandidati, ukupno njih 49. Sedmorica koji su "pali" moći će u narednih 30 dana da polažu popravni, a u slučaju da ponovo ne prođu test, biće izbrisani sa liste za aktuelnu sezonu.

Na listi "A" nije bilo promena. Glavne sudije su položile oba testa, bez izuzetka. Tako će brigu o regularnosti voditi 19 sudija, od čega šest u elitnoj i 13 u prvoj grupi. Spisak na "B" listi je sada spao na 25 imena.

Video: Stanojević: Odrekao bih se Evrope i Kupa zarad titule prvaka Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • petar

    7. februar 2022 | 22:14

    Sramota

  • Fsb

    7. februar 2022 | 23:16

    Da li to znači da nema više zvezdanaesteraca i sumnjivih golova ili grešim?

  • tilovanje tevojneee

    8. februar 2022 | 01:06

    ne vidim rpoblem i da znaju ili ne znaju pravila kad na kraju opet puste gol na derbiju gde je lopta izasla van korner linije dva metra .E sad znam da dva metra nije mnogo ali ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA