Gde Zvezda i Partizan mogu da izgube bodove? Ovo su potencijalne mine za večite do plej-ofa

Stiče se utisak da crveno-beli imaju nešto lakši raspored, pogotovo što će igrati protiv četiri od pet "davljenika"

  • 9
Saša Zdjelar, Aleksandar Katai Foto: Marko Jovanović

Nastavak takmičenja u Superligi Srbije zvanično nas čeka ovog vikenda kada će na programu biti 22. kolo, jedno od devet preostalih pre deljenja timova na one koji idu u plej-of i plej aut.

Partizan je trenutno na pol-poziciji zbog činjenice da aktuelnom šampionu Crvenoj zvezdi beži pet bodova, ali ne smemo zaboraviti da nas već krajem februara očekuje 166. večiti derbi koji bi mogao dosta toga da donese i jednom i drugom timu.

Derbi dosta toga može da okrene u korist Zvezde ili Partizana, ali teško da će isti odlučiti koji tim će u plej-of ući sa prve poziciji i istovremeno dobiti prednost domaćeg terena prilikom doigravanja.

Pogotovo što i crveno i crno-bele čeka nekoliko potencijalnih mina u preostalih devet kola regularnog dela. Možda više onih na koje bi Partizan mogao da nagazi. Prva je već na otvaranju prolećnog dela šampionata protiv Radničkog u Nišu gde crno-beli u poslednjih šest godtovanja imaju tri poraza, dva remija i samo jedan trijumf - u septembru 2019. godine (1:4).

- Nema šanse da se samo u derbijima ispuste bodovi. Smatram da mora da se izgubi neka utakmica. Imamo Surdulicu, Suboticu, Banovo brdo, Niš i derbi, pet mnogo teških gostovanja. Nemoguće je da se negde ne desi nešto. To nije normalno i nije prirodno. Kao što ne verujem da rival može da upiše sve pobede na teškim gostovanjima i u taškim utakmicama. Potom dolazi i plej-of. Smatram da je nemoguće da se pobedi sve do kraja i da derbi odluči. Ukoliko bude sve kako treba, neće se desiti. Imali smo neverovatan niz, a moglo je da se desi na dve tri-utakmice da izgubimo bodove. Da izgubimo čak od Proletera, odigramo nerešena sa Kolubarom, da ne pobedimo Čukarički... Sve to je blizu da se desi - jasan je bio trener Partizana Aleksandra Stanojević u analizi onoga što njegov tim očekuje.

Neće Partizanu biti lako ni u 27. kolu kada u Humskoj bude gostovao Napredak. Ekipa koja na poslednjih pet godstovanja crno-belima ima dva remija i pobedu. Crno-beli u 29. kolu čekaju TSC koji se ove zime pojačao i koji juri jedno od dva preostala mesta koja vode u Evropu, dok bi izabranici Aleksandra Stanojevića najteži ispit trebalo da imaju u 30. kolu na Banovom brdu protiv Čukaričkog.

saša ilić Foto: MN Press

Brđani su trenutno na trećem mestu Superlige, uvek su neugodan rival crno-belima na svoim terenu, a vredi pomenuti da su i jesenas pošteno namučili Partizan u gostima. Jesu izgubili sa 2:0, ali su pri rezultatu 0:0 i 1:0 imali nekoliko sjajnih prilika za gol.

Što se tiče Zvezde, čini se da izabranici dejana Stankovića imaju nešto lakši raspored do početka plej-ofa. Mada i oni proleće otvaraju derbijem protiv Čukaričkog, doduše na Marakani.

Zatim im u 25. kolu sledi odlazak na "krov" na megdan uvek neugodnom Voždovcu koji je Zvezdu svojevremeno znao da ostavi bez titule trijumfom na svom terenu (3:2).

Zvezda u ovoh devet prolećnih kola igra protim četiri od pet poslednjeplasiranih ekipa, a potencijalna mina mogla bi da bude i u 23. kolu protiv Proletera koji je na granici za ulazak u plej-of. Doduše, Zvezda nikada nije kiksnula protiv Slanobaraca, mada je na poslednja tri gostovanja dobila sa 1:0, 2:0 i 1:0. Uz napomenu da je Proleter igrao 0:0 u Humskoj sa Partizanom.

FK Crvena zvezda - FK Radnik Foto: MN Press

Za kraj, Zvezdu u 29. kolu čeka putovanje u Niš. Tradicija jeste na strani srpskog šampiona, koji je na poslednih 15 mečeva samo jednom igrao nerešeno i dobio 14 puta, ali ne smemo da zaboravimo da "Real sa Nišave" juri Evropu.

- Moramo biti realni, ne može baš sve da se pobedi. Odigrali smo 35 zvaničnih utakmica u prošloj godini, i priznali kikseve, ali isto tako i ostvarili veliki uspeh plasmanom u osminu finala Lige Evrope. Gledaćemo da okrenemo točak sreće na našu stranu, jer ćemo u 16 mečeva ući kao da je svaki finale. To vam obećavam. Navijač Zvezde treba de se prepozna među našim igračima. To je lična karta koju ja želim - jasna je bio Dejan Stanković kada je u pitanju nastavak takmičenja u SL.

Raspored Crvene zvezde i Partizana do početka plej-ofa:

22. kolo:

Crvena zvezda - Čukarički

Radnički Niš - Partizan

23. kolo:

Partizan - Radnički KG

Proleter - Crvena zvezda

24. kolo:

Crvena zvezda - Partizan

25. kolo:

Voždovac - Crvena zvezda

Partizan - Mladost

26. kolo:

Crvena zvezda - Novi Pazar

Spartak - Partizan

27. kolo:

Metalac - Crvena zvezda

Partizan - Napredak

28. kolo:

Crvena zvezda - Kolubara

Radnik - Partizan

29. kolo:

Partizan - TSC

Radnički Niš - Crvena zvezda

30. kolo:

Crvena zvezda - Radnički KG

Čukarički - Partizan

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Lepa doktorka sa derbija o atmosferi koju prave navijači Zvezde i Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    8. februar 2022 | 14:19

    Pazite večite protiv niša zvezda id 15 utakmica 14 pobeda😂😂😂😂 dok Partizan u 7 utakmica ima samo jednu pobedu, ma nisu oni zvezdina filijala😂😂😂😂

  • Laki Lu

    8. februar 2022 | 14:02

    Kad ja sudim, zvezda ne gubi

  • Realno

    8. februar 2022 | 13:13

    Pa ako budu na nivou toliko su kvalitetom iznad ostalih ekipa nece nigde, sem u medjusobnim susretima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA