Junajted se opet obrukao: Zaustavio ih poslednjeplasirani tim Premijer lige, Everton takođe klizi ka dnu

Đavoli su odigrali samo nerešeno protiv Barnlija u gostima, dok su Karamele poražene od Njukasla

  • 1
FK Mančester junajted, Bruno Fernandeš Foto: Tanjug / AP

Činilo se da će Mančester junajted uspeti da prođe neokrznut barem u duelu protiv poslednjeplasiranog tima Premijer lige, ali su nas Crveni Đavoli nekako standardno navikli na ovakve šokove. Iako su vodili, diktirali tempo i imali više od igre, nisu mogli da izvuku više od boda na "Tarf Muru" protiv Barnlija - 1:1 (0:1).

Već u 13. minutu, Junajted se suočio sa poništenim golom od strane VAR-a zbog minimalnog ofsajda. Tada se bespotrebno radovao Varan, ali pet minuta kasnije je gostujući tim ipak uspeo da stigne do prednosti preko Pola Pogbe, koji je iskoristio dodavanje Luka Šoa da dovede svoj tim u prednost.

Međutim, umesto da stave ovaj meč "u knjige", fudbaleri Junajteda su od njega uspeli da naprave veresiju, pošto je Barnli odmah pošto smo krenuli u drugo poluvreme došao do izjednačenja. Džej Rodrigez je tada dobro reagovao na dodavanje Vauta Veghorsta za eksploziju emocija na "Tarf Muru" i po pravom pljusku.

Do kraja utakmice je Junajted mogao ponovo da dođe u prednost preko Džejdona Sanča, Rafaela Varana i Kristijana Ronalda, ali su svi oni bili neprecizni. Isto tako, Vaut Veghorst je natrčao na jednu loptu na drugoj strani i mogao je da donese radost navijačima Barnlija, ali je lopta otišla preko prečke.

Do pobede i to vrlo vredne posle preokreta stigao je Njukasl protiv Evertona, koji ni sa Frenkom Lampardom na klupi nije uspeo da se vrati na pobedničke staze. Karamele jesu povele, ali je ta prednost trajala nešto manje od minuta, pa je u nastavku domaći sastav iskoristio svoje šanse i izašao iz opasne zone - 3:1 (1:1).

Kao što smo rekli, Everton je stigao prvi do prednosti posle autogola Lasela u 36. minutu, ali je Mejson Holgejt uzvratio poklonom bukvalno kako smo krenuli sa centra posle jednog kornera u 37. minutu. Taj rezultat ostao je na snazi na poluvremenu, da bi u nastavku Rajan Frejezer u 56. minutu i Kiran Tripije sjajnim udarcem iz slobodnjaka u 80. minutu doneli trijumf Svrakama.

Iznenađenja nije bilo u Londonu, gde je Vest Hem uspeo minimalnim rezultatom da slavi protiv Votforda i da ga tako zadrži u zoni ispadanja, a da sebe "pogura" na četvrto mesto ispred Mančester junajteda na tabeli Premijer lige. Strelac jedinog pogotka bio je Džerod Bouven, koji je spasio Čekićare i u FA kupu pre samo nekoliko dana - 1:0 (0:0).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Ronaldo prvi put u dresu Junajteda posle povratka: Vratio sam se kući, jedva čekam prvu utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA