Bivši selektor Portugala: "Ronaldu pred meč niko nije smeo da kaže da mu je otac umro"

Skolari otkrio neke detalje iz prošlosti napadača Mančester junajteda

  • 0
Luis Felipe Skolari, Kristijano Ronaldo, Fudbalska reprezentacija Portugalije Foto: VINCENZO PINTO / AFP / Profimedia

Legendarni brazilski trener Luis Felipe Skolari dao je nedavno jedan intervju za "Dejli Mejl" u kom je priznao da mu je jedan od najtežih trenutaka u karijeri bio onaj kada je Kristijanu Ronaldu morao da kaže da mu je otac preminuo.

Skolari je bio selektor Portugalije od 2003. do 2008. godine, stigao je i do finala EP 2004. godine, a tužnu vest Ronaldu je morao da kaže godinu kasnije kada je napadač imao samo 20 godina.

- Bilo je veoma teško. To je bio trenutak koji je stvorio vezu između nas, vezu koja prevazilazi odnos trenera i sportiste - rekao je Skolari i nastavio:

- Kada je vest stigla do nas, dan pre utakmice sa Rusijom, niko nije znao kako da mu kaže i niko to nije ni hteo da učini. Rekao sam da ću ja to uraditi, jer znam kako je kad izgubite roditelja. Izgubio sam svog nekoliko godina pre toga. Sledećeg dana Kristijano je odigrao sjajnu utakmicu. Tražio je da igra. Rekao je: "Ne mogu ništa da uradim za svog oca danas, pa ću sutra da igram i onda idem."

Govorio je Brazilac i o načinu na koji je Ronaldo napravio karijeru.

- On možda i nije najtalentovaniji, ali je najposvećeniji fudbalu od svih. To je prva vrlina na koju pomislite kada je u pitanju Ronaldo.

Video: Ronaldo je duplo bogatiji od Novaka Đokovića: Izbezumićete se od podataka o Kristijanovom imovini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA