≫ 

Udruženje za zaštitu životinja tvrdi da Miler muči konje kako bi prodao njihovu spermu

Potpuno neočekivane optužbe na račun legende Bavaraca

  • 0
tomas miler Foto: youtube/CNN

Nija se još ni slegla prašina u javnosti zbog slučaja fudbalera Vest Hema Kurta Zume koji je mučio svoje mačke, a novi sličan incident se navodno dogodio u Nemačkoj. I opet je u centru pažnje poznati fudbaler i njegova životinja.

Bajernov lider Tomas Miler se našao na udaru kritika Udruženja za zaštitu životinja "PETA" jer je, kako oni to vide, forsirao svog pastuva kako bi ga spremio za sezonu parenja, a životinja se u tom naporu povredila i sada je čeka duži oporavak.

Miler je sa svojom suprugom vlasnik ergele u kojoj gaji priplodne konje čiju semenu tečnost prodaje za 200 evra po dozi.

Zbog toga, veruju u Udruženju za zašititu životinja, Miler i njegova supruga ne haju previše za zadravlje konja, zarad profita, i da ih muče kako bi ovi bili u najboljem stanju da proizvode dragocenu spermu.

- Nažalost, imamo loše vesti. Naš omiljeni konj "D'Avie" neće biti dostupan nekoliko meseci. Okliznuo se tokom testiranja koje služi za pripremu uoči sezone parenja te je pao. Pretrpio je povredu u području kopita i moraće se u potpunosti odmarati idućih nekoliko meseci. Mogao je i gore proći - objavio je nedavno Miler.

Baš ova poruka je izazvala reakciju udruženja za zaštitu životinja, koje veruju da sve što Miler radi sa konjima ima isključivo veze sa profitom, a ne sa ljubavlju prema tim životinjama.

- Užasno je da samoprozvani ljubitelji konja teraju životinje o kojima se brinu na neprirodne seksualne činove kako bi ostvarili maksimalnu zaradu od njih. Povrede koje je "D'Avie" zadobila pod nadzorom Lise i Tomasa Milera su se mogle izbeći - poručila je Jana Hoger, portparolka PETA-e.

Video: Natalija spasava konje i kamile osuđene na smrt: Lepotica u službi humanosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA