≫ 

Žota bio i Salah i Mane: Portugalac pokupio svu slavu, sam nokautirao Lisice

Portugalac dvostruki strelac protiv Lestera

  • 0
žota Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Liverpula pobedili su Lester na svom terenu u meču 25. kola Premijer lige Engleske rezultatom 2:0 golovima Portugalca Žote. Klop je ovog puta u ovom momku imao daleko najjačeg aduta, jer je Mane opijen slavljem od osvajanja Kupa Afričkih nacija, pa ga nije ni bilo u sastavu, dok je Salah, poraženi u tom finalu za tron Crnog kontinenta, sa klupe dao doprinos igri "Redsa" večeras.

Ipak, zvezda večeri bio je Žota koji je maksimalno iskoristio šansu.

Reprezentativac Portugalije je najpre u 34. minutu pogodio za 1:0, pošto je bio u pravo vreme na pravom mestu nakon kornera i pokušaja glavom Van Dajka. Savršen "njuh" za gol pokazao je Žota u toj situaciji, prvi je došao do lopte i smestio je u mrežu.

Nastavak je doneo sigurnu partiju Klopovog tima u kojem je debitovao Kolumbijac Luis Dijaz, skupa januarska akvizicija iz Porta.

liverpul Foto: Tanjug/ap

Pozdravio je "Enfild" kako dolikuje Klopovog prethodnika na klupi Brendana Rodžersa, klicalo se Žoti, ali su ipak daleko najbučnije ovacije bile namenjene Mohamedu Salahu kada je kročio na teren (60. minut). Navijači Liverpula su se očito uželeli kudravog Egipćanina i ta scena dovoljno jasno pokazuje koliko je Salah omiljena figura.

Na kraju - srećan kraj po Redse.

Žota je prilepio sebi etiketu junaka utakmice drugim golom u samoj završnici utakmice kada je iskoristio savršen pas kroz sredinu, i sa nekih 8-9 metara lepo nacentrirao i drugi put pogodio mrežu Lestera.

Tako je Liverpul došao do trijumfa koji ga je koliko-toliko približio Sitiju u šampionskoj trci, sada je ta razlika devet bodova s tim da Klopov tim ima i meč manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Brani, a nema 4 prsta i skoro pola šake: Golman se vratio fudbalu posle nesreće na mašini za meso!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA