≫ 

Stanković pred drugi deo sezone o verovanju u titulu Zvezde, Ohiju, Vlahoviću i reprezentaciji Srbije

Crveno-beli jure pet bodova prednosti koji su trenutno na kontu večitog rivala

  • 9
Dejan Stanković Printskrin: Youtube / Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde obratio se poslednji put pred početak drugog dela polusezone u Superligi Srbije i meč sa Čukaričkim (17 časova, subota) na Marakani.

On je potvrdio da Veljko Nikolić ide u Francusku na medicinsku intervenciju, da Petar Stanić ima manju povredu, ali da su svi ostali zdravi i spremni za okršaj sa timom sa Banovog brda.

- Velja ne može na našu veliku žalost, tu povredu dugo vuče, nismo uspeli da je saniramo. Uvek mu se vraća kod jakog udarca, stalno mu se bol vraćao i vraćao i sprečavalo ga je da trenira. Odlazi u Francusku na intervenciju. Mali Stanić je dobio distorziju, ali sa njim ćemo još videti. Ostali su zdravi, počinje nešto najlepše, prvenstvo će u najmanju ruku biti zanimljivo - kazao je Stanković, a onda nastavio o nadama u titulu i eventualnom stizanju prvoplasiranog Partizana.

- Nije nemoguće. Jeste teško, ali nije nemoguće. Tako ćemo se spremati, na takav način smo se pripremali, odradili smo jedne od boljih priprema. Momci su 200 posto spremni i u glavi i fizički. Svaka će utakmica biti kao finale jer mi nemamo šta da izgubimo - naveo je Stanković.

Zvezdini Afrikanci, Gelor Kanga i El Fardu Ben, posle tamošnjeg takmičenja su spremni za zadatke u crveno-belom dresu.

- Biće spremni, imali su 10 dana pauze, ali oni nisu prekidali trenažni proces. Odigrali su dobro u svojim reprezentacijama. Već su trećeg februara počeli da treniraju sa nama, vidim ih odlično na treningu, biće spremni.

Strateg tima iz Ljutice Bogdana se onda usredsredio na meč sa Čukom, te prokomentarisao dolazak Aganspahića i perofrmanse već prisutnih napadača protivničke ekie.

- Ne znam ko će igrati od njih dvojice, videli smo dosta dobrih stvari protiv Dinamo Kijeva. Vidi se da Sale dobro radi posao i da hvataju polako automatizam. Mi ćemo biti spremni za svaki minut utakmice - siguran je Stanković.

Partizan će isto biti na zadatku, gostuje Radničkom u Nišu.

- Igraju oni kao što i mi moramo da igramo, ali mi se uzdamo u sebe. Džaba kiks nekoga ako ti nisi pravi. Ako nešto dođe, prihvatićemo oberučke, ali se moramo fokusirati na sebe - izjavio je Stanković.

Zvezda juri pet bodova prednosti koje su trenutno na kontu večitog rivala

- Pa pretvorili smo to u dodatni motiv, ta situacija se nije događala u poslednjih pet godina. Time odrastaš, nema prava na kiks, o tome pričamo svaki dan. Moramo da budemo pravi, jeste teško, jeste pet bodova mnogo kod nas, ali ja verujem da oni mogu. Na osnovu toga smo izgradili pripreme i ulazak u ovu polusezonu. Ja im verujem - siguran je Stanković.

Ohi je novo pojačanje kolektiva sa Marakane, ali Deki ozbiljno računa i na Milana Pavkova.

- Momak je iskusan, obeležio je skandinavsko područje, najbolji strelac. Izvanredno se kreće, spreman je da se žrvtuje za ekipu. Zvezda je dobila jedno veliko pojačanje. Ja sam uvek za Pavkova, tu je i Pavkov. Spremaćemo utakmicu po uakmicu, svih 20 momaka, rekao sam im - da li jedan, 15 ili 90 minuta, nema ko da se ljuti. Možemo tamo od maja da vidimo ko se ljuti ili ne. Taj mentalitet imao sam prilike da vidim, bio sam u ovoj situaciji i ja verujem - navodi Stanković.

Stanković je komentar dao i na skorašnji nalet Dušana Vlahovića u dresu Juventusa, te da će to mnogo pomoći reprezentaciji Srbije pred odlazak na Mundijal.

-  Jedan igrač kao što je on, zaslužuje da se govori o njemu. Napravio je pravi potez sto je došao u Juventus, a gledao sam juče utakmicu protiv Sasuola. Na stranu koliko je novca uloženo, on sa svoje 22 godine je na pravom putu i mislim da je njegova karijera u ozbiljnom usponu, a ono što sam čuo o njemu - to je da ne želi da odustane nijednog momenta, kao i da želi da napreduje iz dana u dan. Biće važan faktor u Kataru, a pošto ćemo imati dva sjajna špica, Mitrovića i Vlahovića, biću veoma srećan jer njima golovi nisu strani  - kaže Stanković, a za kraj komentariše reči Kange koji bi voleo da vidi punu Marakanu protiv Čukaričkog.

- Slažem se Kangom. ako bude ovakvo vreme da krenemo svi zajedno, da napravimo jednu istorijsku polusezonu, ako dođu, biće lepše i bolje za nas - zaključio je Stanković.

Video: Stanković jednog stranca otpisao, drugu dvojicu nije: Zvezda ne može da čeka nikog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    11. februar 2022 | 15:42

    Напред младићи куцнуо је час, СЕВЕРНА АРМИЈА увек је уз вас! 💪🔴⚪🏆

  • Oki

    11. februar 2022 | 16:03

    Tih 5 bodova ste dali Surdulici tako da od titule nema ništa.

  • KOLIKO JE SATI

    11. februar 2022 | 16:26

    vreme je da stankovic ode

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA