≫ 

"Ratno stanje" na "Dragau", Porto i Sporting remizirali na ivici masovne tuče!

Svega je bilo u velikom derbiju portugalskog šampionata

  • 0
porto sporting foto: twitter/btsportfootball

Derbi portugalskog prvenstva između lidera Porta i drugoplasiranog Sportinga je u najbukvalnijem smislu opravdao sva očekivanja koje su ljubitelji fudbala imali od ovog okršaja. On je i bio baš to - okršaj. I to žestok, najžešći, naelektrisan do maksimuma.

Pravi pravcati rat!

Na kraju, u sjajnom ambijentu plavo-belog "Dragao" stadiona, uzbudljiva podela bodova, 2:2, uz scene koje su bile na ivici masovne tuče u nekoliko navrata.

Osim tenzija, bilo je i lepote fudbalske igre, a onaj najlepši momenat viđen je u 34. minutu kada su gosti iz Lisabona poveli 2:0, posle akcije o kojoj će se pričati. Kao na igrici. Čista poezija. Pogledajte koliko su pasova razmenili gostujući fudbaleri, i kako su metar po metar osvajali prostor od gola do gola - do rutinske završnice.

Sproting je, ipak, platio ceh prevelike tenzije, jer je odmah na startu drugog dela meča ostao bez Koatesa, da bi do kraja drugi put poklekao kada je Taremi pogodio za konačnih 2:2. Portu je 2:1 doneo Fabio Vieira u 38. minutu.

Vrhunac najvećih tenzija dogodio se neposredno po završetku meča kada je došlo do masovnog koškanja svih aktera utakmcie plus igrača sa klupe, pa su sudije imale pune ruke posla da primire "usijane glave". Naravno, uvek u centru pažnje kada se ovakve situacije dese je vremešni Pepe kome je sudija pokazao crveni karton posle meča, kao i još dvojici najratobornijih.

Pogledajte sva četiri gola ove zaista lude utakmice.

Vredi reći i to da je Sporting propustio lepu priliku da savlada velikog rivala na njegovom stadionu prvi put od 2015. godine.

Na tabeli, razmak između večerašnjih rivala ostaje nepromenjen. Porto ostaje lider sa 60 bodova, šest više od lisabonskih Lavova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA