≫ 

Embape u 94. srušio "kralja": PSŽ slavio, Mesi promašio penal, Sitijeva artiljerija peticom razorila Lisabon!

Nisu Parižani imali sreće, ali su imali znanja da se počupaju iz nule

  • 20
Embape je doneo pobedu Parižanima protiv Reala Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Pari Sen Žermena, i pored promašenog penala Lionela Mesija,  slavili su golom Kilijana Embapea u 94. minutu protiv Real Madrida u osmini finala Lige šampiona. Za razliku od betona u Francuskoj, Mančester siti je sa čak 5:0 slavio u Lisabonu protiv Sportinga.

PSŽ je bio mnogi bolji. I ne samo za jedan gol, već za nekoliko njih

Konstantan pritisak i probijanje Kilijana Embapea počelo je od samog starta meča. Karvahal nije mogao da drži francuskog reprezentativca, ali ni ofanzivac nije uspevao da zatrese mrežu iz tri odlične prilike koje je sam sebi napravio.

Real je ćutao, čekao i sporadično izlazio na protivničku polovinu, ali šuta u okvir gola nije bilo. Niti jedan tokom čitave utakmice.

Po tome se jasno vide ambicije sa kojima su "kraljevići" došli u Pariz i izgleda da su one ostvarene.

Ipak, sve je moglo da pukne iz samo jedne greške, iz samo jedne nepažnje. Naravno, Embape je prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac i napravio probleme koje je Karvahal krunisao u faul i jedanaesterac.

Tu je, u 61. minutu, utakmica mogla da ode u nekom novom pravcu, ali je Lionel Mesi preuzeo odgovornost, šutirao u desni donji ćošak i bio zaustavljen od odličnog Tiba Kurtoe koji može da se nazove herojem Reala.

Lionel Mesi promašio je penal protiv Reala Foto: Tanjug/AP

Nakon toga, malo je igra splasla, nismo videli mnogo od Parižana sve do poslednjih 10 minuta kada su počeli da vezu po šesnaestercu protivnika. Embape i Nejmar su bez problema prolazili po desnoj strani koja je bila bolna tačka gostiju, ali svaki centaršut nije pronalazio metu, svaka lopta je završavala na drugom uglu terena bez eventualnog realizatora.

Ipak, u 94. minutu na scenu stupa Embape koji je prešao na levu stranu, a odatle je pogodio kontra ugao i doneo pobedu koja je krajnje zaslužena, iako je došla u kasno doba.

Sve što nismo videli u Francuskoj, videli smo u Portugaliji gde je Siti na jedan surov način pokazao Sportingu da nema šta da traži u ovom dvoboju.

Posle samo pola sata igre, Siti je vodio sa 3:0.

Marez u sedmom, pa Bernardo Silva u 17, a onda i Fil Foden u 32. minutu najavili su totalni debakl u Lisabonu gde je sudio srpski arbitar Srđan Jovanović.

Silva je drugim pogotkom na samo minut do kraja poluvremena približio "građane" blizu petarde, a i sam bi je kompletirao u 50. minutu... Da nije bilo VAR-a da sudi ofsajd.

Ipak, ona je stigla u 58. minutu kada je upravo Silva uposlio Rahima Sterlinga koji je pogodio gornji desni ugao i sigurno zaključio posao Sitija u ovoj osmini finala.

TOK MEČEVA:

90+5. minut - KRAJ! SITI JE SLAVIO SA 5:0 u Lisabonu, pobeda PSŽ-a!

90+4. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! EMBAPE ZA POBEDU PARIŽANA!

86. minut - Nejmar, koji je ušao u igru, napravio je dar-mar i dupli pas sa Mesijem, ali je onda lobom izbacio loptu u gol aut. Bližimo se remijem u Parizu.

78. minut - Ponovo Embape i ponovo ništa! Prohujala je lopta pored desne stative.

75. minut - Tempo se znatno usporio i PSŽ više nije toliko opasan kao do pre nekoliko minuta. Realu ovo odgovara i već priželjkuje nulu.

69. minut - Nastavljaju Parižani sa inicijativom, ali sigurno da misle na propuštenu priliku. Real je stao u dva reda bloka i posvetio se defanzivi u ovim momentima.

62. minut - PENAL I PROMAŠAJ MESIJA! PSŽ je imao idealnu priliku da konačno povede protiv Reala: Embape je srušen od strane Karvahala, ali Kurtoa ne dozvoljava Mesiju da zatrese mrežu u donjem desnom uglu. Ostaje nula!

59. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! STERLING KOMPLETIRA PETARDU! Reprezentativac Engleske je sa ivice kaznenog prostora pogodio gornji desni ugao i ubacio domaće navijače u tešku depresiju. Šta možemo očekivati još do kraja.

56. minut - Nastavlja se kanonada PSŽ-a, ali bez učinka. Kurtoa još uvek nije kapitulirao, iako je pod opsadom igrača domaćeg kolektiva. Donaruma za sada nije nikakvih strahova po svoj gol.

50. minut - VAR je spasao Sporting da dobije petardu u svojoj mreži već početkom drugog poluvremena. Tehnologija je radila i Bernardo Silva ne može da proslavi svoj treći gol na meču. Portugalac se opasno nameračio na nekadašnjeg gradskog rivala shodno tome da je došao iz Benfike u Monako, a onda među "građane".

50. minut - Kakva odbrana Kurtoe! Igrom kratkih pasova, lopta je stigla do Embapea koji je hitro povukao okidač između dva štopera, ali je golman Reala izbacio loptu iz levog ugla.

Embape je udarna igla PSŽ-a protiv Reala Foto: Tanjug/AP

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

45. minut - KRAJ POLUVREMENA U PARIZU I LISABONU! Siti vodi sa 4:0, a PSŽ i Real idu sa nulom na pauzu.

45. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! OVO VEĆ NIJE HUMANO, SITI VODI 4:o! Ponovo je Bernardo Silva glavni protagonista i strelac. Portugalac je primio pas Sterlinga, a onda smestio loptu u mrežu uz pomoć defanzivca Sportinga koji je dodatno napravio luk i oduzeo svom golmanu bilo kakvu nadu da spreči novi pogodak.

41. minut - Konačno je Real proigrao, kruži oko kaznenog prostora protivnika, ali ništa još ne miriše na gol. Idemo ka poluvremenu i nuli na pauzi.

37. minut - Žuti karton za Kazemira koji neće nastupiti u revanšu u Madridu.

PSŽ mnogo bolji u prvom poluvremenu protiv Reala Foto: Tanjug/AP

35. minut - Možda se Real oslobodio okova, ali nisu mnogi očekivali ovako blag pristup Madriđana. I dalje ima dosta prostora za PSŽ, ali uvek zafali ključni pas za ozbiljnu priliku.

32. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! SPORTINGU SE SMEŠI DEBAKL, JER GUBI VEĆ 3:o! Fil Foden se upisao u listu strelaca tako što je bio priseban, iskoristio loptu od Mareza i pogodio uz desnu stativu.

29. minut - Gosti iz Španije su prvi put zapretili posle skoro pola sata igre. Tačnije, Asensio je iz pogodne pozicije centrirao iz prekida, ali je Markinjos bez mnogo muke otklonio opasnost.

24. minut - Real Madrid još uvek nije uspeo da uputi šut ka golu domaćeg PSŽ-a koji ima 63-39 posed lopte u svoju korist.

19. minut - U Parizu samo domaći napadaju. Embape pravi neverovatne probleme defanzivi madridskog kluba. Već je tri šanse stvorio, ali Kurtoa nije još savladan.

18. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! I TO JE VEĆ 2:o ZA SITI! Bernardo Silva je opušten u svojoj domovini, ali ovoga puta je razočarao domaće navijače u Lisabonu pošto je udvostručio prednost "građana". Silva je samo sačekao "preglavavanje" Rodrija iz kornera i prikucao u mrežu.

9. minut - GOOOOOOOOOOOL! SITI VODI 1:0 u Lisabonu! Rijade Marez je pogodio za vođstvo "građana", ali je morao da sačeka odluku VAR-a. Cenila je tehnologija da li je bilo ofsajda u gradnji napada, ali je Srđan Jovanović, glavni arbitar meča, pokazao na centar.

Igrači Sportinga prizivaju ofsajd, ali VAR aminuje gol Sitija Foto: Tanjug/AP

5. minut - Odmah velika prilika za PSŽ! Embape je prošao po levoj strani, pošteno "provozao" Karvahala, gađao Di Mariju na penalu, ali Argentinac nije dobro ciljao i lopta je otišla daleko preko tribinama.

1. minut - Utakmice u Parizu u Lisabonu su počele!

PRE MEČA:

U Parizu, ekipe će istrčati u punom sastavu, a jedini ko nedostaje bi verovatno bio i najpraćeniji na terenu - Serhio Ramos. Bivši kapiten Reala povredio je rame i neće biti u prisutan u poslednjoj liniji PSŽ-a.

Parižani su u poslednjem meču pred okršaj sa "kraljevićima" zabeležili pobedu protiv Rena 1:0, dok je madridski tim remizirao bez golova sa Viljarealom.

Najveći jubilej slavi Karim Benzema koji igra 100. meč za Real u Ligi šampiona.

Za razliku od duela u "gradu svetlosti", u Lisabonu će se Mančester siti truditi da opravda ulogu favorita protiv Sportinga.

Domaćin je u punom sastavu uz znak pitanja koji stoji nad glavom Pedra Gonsalveša, dok su "građani" bez Kajla Vokera i Džeka Griliša, te od ranije odsutnih Žesusa, mendija, Palmera i Stefena.

Video: Promašio penal, ponovili ga - i opet promašio: Blamaža kapitena Vojvodine sa bele tačke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    15. februar 2022 | 20:58

    Real svakako jeste fudbalski titan sa toliko evropskih i svestskih titula, ali PSG je daleko od toga. To što imaju bogate gazde ih ne čini velikanima, titule su merilo.

  • Dx

    15. februar 2022 | 21:04

    Kakav titan psz hahahah, veci je Zvezda klub od njih

  • baba smilja iz darosave

    15. februar 2022 | 23:01

    ONAKO USPUT katar je vlasnik psg-a i domacin svetskog prvenstva obecali su mesiju titulu sampiona sveta sa argentinom zato je i presao u pariz. isto kao sto je platini ucenio katar da moraju da kupe psg ako zele da im fifa dodeli organizaciju svetskog prvenstva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA