≫ 

Sjajni Dujmović je zaustavio sve, ali je Borjan heroj Zvezde: Crveno-beli posle penala u četvrtfinalu Kupa!

Golmani su večeras bili u centru pažnje na stadionu “Rajko Mitić“

Milan Borjan Foto: MN Press

Luda, luda utakmica na stadionu “Rajko Mitić”! Penali su morali da reše pitanje učesnika četvrtfinala nacionalnog Kupa Srbije u fudbalu, a sve zbog neverovatnog golmana Radničkog, Dujmovića, koji je imao možda i rekordan broj odbrana u nekom domaćem susretu u regularnih 90 minuta. Međutim, na kraju je čuvar mreže Zvezde, Milan Borjan bio junak – 0:0 (3:2)!

Počeo je Borjan sa dve odbrane u penal seriji, zaustavio je kapitena Radničkog, a potom i Mlađovića, dok Zvezdu nije poremetila ni stativa Rodića. Odbranio je Borjan i šut Živojinovića, ali je onda usledila drama. Uspeo je Radnički da dođe do šeste serije u kojoj je Kanga poslao crveno-bele dalje.

Penal seriju obeležio je i pravi haos, nakon što je Nikola Štulić gestikulirao ka severnoj tribini nakon pogođenog penala. Uletela je cela klupa crveno-belih, pojurila ga je, ali se na sreću sve smirilo. Doduše, dobio je crveni karton igrač Radničkog, zajedno sa jednim od pomoćnika Radoslava Bataka.

Prethodno je sve pokušala ekipa Crvene zvezde da probije bedem golmana Radničkog, Filipa Dujmovića. Ali on je imao utakmicu karijere, možda i nešto više od toga.

Teško da se ikako drugačije može opisati ono što je sjajni Dujmović radio večeras u Beogradu. Ističe se prvo odbranjeni penal Geloru Kangi u samoj završnici prvog poluvremena, a potom i kada je skrenuo loptu Kataija u 73. minutu iz slobodnjaka na stativu.

Nisu to bile jedine njegove odbrane, jer samo u prvih pola časa videli kako je Dujmović osam puta zaustavio pokušaje fudbalera Crvene zvezde. I u nastavku je briljirao i glavni je i odgovorni što smo došli do jedanaesteraca u osmini finala Kupa Srbije, imao je 17 odbrana u regularnih 90 minuta.

U prvom poluvremenu smo od Zvezde videli neke dobre šanse preko Srnića, koji je gađao pravo u golmana Dujmovića i to u nekoliko navrata, pri čemu su najbolje šanse bile one iz 17. i 24. minuta.

Potom je usledio već pomenuti penal iz 31. minuta kada je Mlađović oborio Bena u kaznenom prostoru. Beloj tački prišao je Kanga, gađao je vrlo dobro u donji desni ugao, ali je Dujmović uspeo da se baci na istu stranu i da kao mačka skrene taj udarac.

Do kraja poluvremena smo videli nekoliko polu-šansi u kojima je ulogu imao Radovan Pankov, ali je Radnički uspevao da se odbrani. Nije Nišlije šokirala ni povreda Ognjena Bjeličića na startu drugog dela kada je morao da izađe sa terena na nosilima.

Potom je pokušavao Dejan Stanković izmenama nešto da promeni, ali jednostavno nije išlo. Najbolju šansu do kraja imao je već pomenuti Katai koji je iz slobodnjaka sa 17 metara šutirao odlično, ali je golman Radničkog i tu loptu skrenuo na stativu. I to je bio uvod u već pomenutu penal-seriju.

Zvezda je uspela da se spasi, pre svega zahvaljujući neverovatnom Milanu Borjanu, koji je još jednom bio heroj crveno-belih na stadionu "Rajko Mitić"!

Tok utakmice:

3:2 - Pogodak Kange! Gotovo je!

2:2 - Brani Borjan! I ponovo je pogodio stranu! Četvrti odbranjeni penal!

2:2 - DA LI JE OVO MOGUĆE? Pavkov je pogodio prečku!!! Idemo u šestu seriju, kakva utakmica!

CRVENI KARTON! Štulić je isključen posle provokacije. Jedan od pomoćnika Radoslava Bataka je takođe isključen.

2:2 - Štulić je pogodio, a onda gestikulira ka severnoj tribini. Haos na terenu! Haos, svi jure Štulića! Au, kakve scene na Marakani!

2:1 - Ostaje isti rezultat, Dujmović brani!

2:1 - Brani Borjan! Živojinovićev udarac je zaustavljen!

2:1 - Uspeo je da pogodi Ivanić. Pritisak je na fudbalerima Radničkog...

1:1 - Umalo opet da odbrani Borjan, ali je Lazar Arsić uspešan!

1:0 - Stativa Rodića! Neverovatna drama se nastavlja!

1:0 - Mlađović pogađa Borjana! Kakva fešta golmana večeras!

1:0 - Katai sada koristi penal! 

0:0 - BRANI BORJAN! Vrlo loš udarac kapitena Radničkog!

POČINJEMO: Šutiraće se ispod severne tribine!

KRAJ UTAKMICE: PENALI! GLEDAĆEMO PENALE!

90+5. minut: CRVENI KARTON! Protest Lazara Jovanovića, besan je što sudija ne svira kraj. On je pustio da se izvede još jedan korner, iako je vreme za nadoknadu prošlo.

90+3. minut: 17. ODBRANA DUJMOVIĆA! Sanogo je šutirao pravo u njega!

90. minut: BRANI DUJMOVIĆ! Šta radi Dujmović, ovo je neverovatno, Kanga je bio u prilici! Pet minuta nadoknade.

88. minut: Sve smo bliži penalima... Zaista, Radnički brani apsolutno sve.

81. minut: Ništa ni od Falka. Imao je dobru poziciju, ali je gađao pored leve stative!

79. minut: Jedini meč na kojem Zvezda nije dala gol na "Marakani" ove sezone je onaj protiv Vojvodine još na startu. Sprema li se još jedan šok?

73. minut: Imaće sada Zvezda novi slobodan udarac sa 17 metara udaljenosti od gola. Videćemo ko će ga izvesti nakon što ga je izborio Pavkov... Brani Dujmović, stativa! Neverovatni Dujmović!

70. minut: Pićini i Falko ulaze na teren. Zvezda pokušava da uradi sve da izbegne penale večeras na stadionu "Rajko Mitić".

65. minut: Osmelili su se malo fudbaleri iz Niša. Pokušao je do gola da dođe Jovanović, ali je Borjan uspeo da se odbrani.

57. minut: Dve izmene u Zvezdi. Ben je izašao, a Katai je ušao. Pavkov je ušao umesto Ohija. Čirković izlazi kod Nišlija, a ulazi Živojinović. Isto tako ulazi i Štulić...

54. minut: Novi karambol u kazenom prostoru Radničkog. I ponovo se niški klub odbranio... Bio je to korner, šutirao je potom i Srnić, ali Meraklije se održavaju u životu.

49. minut: Nezgodna povreda Ognjena Bjeličića posle sudara sa saigračem. Zbog svega je na teren ušla i hitna služba, koja ga je odvezla. Radnički pravi izmenu i umesto njega je na terenu Aleksandar Bogdanović.

46. minut: Krenulo je drugo poluvreme u kojem Zvezda napada od juga ka severu stadiona "Rajko Mitić".

POLUVREME: Bez golova posle prvih 45 minuta, iako je Zvezda imala neke zaista velike šanse, uključujući i penal koji je odbranio Dujmović, a koji možete videti u snimku ispod.

45+1. minut: Šut Radovana Pankova glavom nakon slobodnog udarca završava preko prečke. Radnički još bez ozbiljne šanse.

42. minut: Kakva je sada zbrka bila viđena ispred gola Radničkog. Dujmović je napravio možda i prvu grešku večeras i poleteo je u prazno, gol je bio prazan, ali ni to nije pomoglo Zvezdi da postigne prvi gol večeras.

37. minut: Promašeni penal kao da je malo "šokirao" crveno-bele koji sada uglavnom kombinuju na sredini terena. Ovih pet minuta nismo videli udarce ka golu, osim jednog koji je uputio Ohi, koji je odmah izblokiran.

32. minut: Brani Dujmović! Golman Radničkog je odbranio udarac Kange! Pogodio je stranu i bacio se kao mačka, ovo je bio njegov osmi odbranjeni šut! Ne može se reći da je Kanga loše šutirao, pošto je gađao donju desnu stranu mreže.

31. minut: Penal za Zvezdu! Bojan Mlađović je povukao Bena, koji je pao. Dobio je žuti karton za ovaj start.

29. minut: Ponovo je malo pao ritam utakmice. Uspeo je Radnički barem malo da prebaci težište ka sredini terena, ali je više nego jasno da je Zvezda ta koja dominira.

24. minut: Nova dobra akcija Crvene zvezde. Ben i Srnić su razmenili dupli pas, posle čega je ovaj drugi uputio udarac ka golu, ali je ponovo dobro odreagovao Dujmović.

20. minut: Još jednom je morao da reaguje Dujmović posle kornera, ali je lako "pokupio" loptu. Utisak je da Radnički ne može da pređe u ofanzivni deo terena od početka utakmice.

17. minut: Prekršaj za Crvenu zvezdu na nekih 18 metara od gola sa desne strane. Ben je taj koji je "izvukao" prekršaj. Pored lopte su stali upravo on i Kanga. Ben je pogodio živi zid iz ove situacije, a nakon toga je Slavoljub Srnić gađao pravo u Dujmovića.

11. minut: Malo se smirio ritam utakmice. I dalje je Zvezda ta koja napada, ali su Nišlije uspele da zaustave domaće.

5. minut: Zvezda je zaista jako krenula od samog početka. Crveno-beli pokušavaju da dođu do gola u ranoj fazi utakmice i da tako sebi olakšaju posao. Uglavnom drže loptu u svom posedu.

1. minut: Susret je upravo počeo. Fudbaleri Crvene zvezde će u prvom poluvremenu napadati od severne ka južnoj tribini stadiona "Rajko Mitić".

Sastavi:

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Pankov, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Ivanić, Ben, Srnić - Ohi

Klupa: Gordić, Krstičić, Pavkov, Katai, Falko, Đurić, Pićini, Eraković, Živković, Stanković, Radulović

Radnički Niš: Dujmović- Aksentijević, Jamkam, Vujadinović, Mlađović – Ćirković, Bjeličić, Tomić, Arsić, Mitrović – Pavlov

Klupa: Ilić, Bogdanović, Mićibući, Štulić, Jovičić, Stanković, Živojinović, Mesarović, Jovanović Lazar, Jovanović Nikola, Adamović

Komentar pre meča:

Meč između Crvene zvezde i Radničkog trebalo je da bude odigran tokom jeseni, ali je odložen zbog zgusnutog rasporeda beogradskih crveno-belih. Takođe ovo je i poslednji meč osmine finala Kupa.

Crvena zvezda u meč ulazi nakon pobede nad Čukaričkim rezultatom 3:0 na otvaranju drugog dela sezone. Sa druge strane Radnički je na svom terenu poražen od ekipe Partizana rezultatom 2:0.

Zvezda je u poslednjih šest međusobnih duela dobila Nišlije, a kada su u pitanju mečevi odigrani u Beogradu poslednji put je Radnički uspeo da ostane neporažen još u julu 2015. godine, od kada je odigrano devet mečeva.

Glavni sudija meča biće Marko Srećković, dok će mu pomoćnici biti Pavle Piper i Milorad Jovanović. Četvrti sudija je Dejan Trifković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лакрдија

    16. februar 2022 | 19:10

    Ласером шарају по очима играча Радничког приликом извођења једанаестерацаа а судија ништа. Судија треба кривично да одговара због тога!

  • Ovo

    16. februar 2022 | 19:17

    Nisam video u zivotu, svi fudbaleri radnickog sutiraju u jednu stranu, kakva namestaljka, a malom Stulicu crven valjda jer nije hteo da promasi, ovo je za UEFU !!!

  • 16. februar 2022 | 19:11

    Sta se cimate cigani. Pa penali su vasa specijalnost. A i laseri vam dobri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA