≫ 

Bajern sprečio senzaciju u Austriji, Liverpul sa dva udarca srušio Interovu kulu od karata

Luda noć puna prevrata u Evropi

  • 2
Sudar Intera i Liverpula u Milanu Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula su u prvom meču osmine finala Lige šampiona brzopoteznom magijom uspeli da ukrote neverovatno agresivni Inter i u Milanu slave sa 2:0, dok je Bajern preživeo i sprečio šok u Austriji i remizirao sa Salzburgom 1:1.

Inter je bio mnogo bolji protivnik tokom većeg dela meča, ali sve je džaba kada je Liverpul sa dva gola presekao čitavu inicijativu i sada je u poziciji da samo potvrdi prolaz dalje na Enfildu.

Odmeravale su se snage u prvom poluvremenu, ali bez većeg učinka. Jirgen Klop nije bio zadovoljan performansom svojih igrača, pa je u roku od 10 minuta u drugom delu igre izvršio četiri izmene.

Ni to nije pomogalo, jer je Inter sve više stezao obruč i bilo je jasno da će gosti primiti ubrzo gol ako ne promene nešto u igri.

Ipak, sledi 75. minut kada je domaćin totalno presečen na pola. Roberto Firmino je iskoristio asistenciju Endija Robertsona i smestio loptu iza Handanovića.

Nakon toga, Inter nije bio više onaj isti, trka ga je ubila i nije mogao još jednom da doda gas.

Jeste, nastavio je sa blagim pritiskom koji je jenjavao i jenjavao sve do momenta kada je Mohamed Salah sedam minuta pre kraja meča dočekao loptu na penal crti i odatle kroz šumu nogu povisio na 2:0 i zaključio svu priču na "Meaci".

Liverpul je bio blagi favorit, ali je Bajern bio gigantski i to nije uspeo da prenese sa papira na delo.

Mladi Adamu je u 12. minutu ušao u igru, a samo devet minuta kasnije prelepim udarcem unutrašnjim delom stopala doneo Salcburgu veliku prednost protiv Bavaraca.

Nemci nisu uspevali ni da zaprete kako valja, nisu pritiskali i bio je problem kako rešiti zadatak u Austriji, a da se ne doživi šok.

Donekle, kamen sa srca Bajernu pao je tek u 89. minutu kada je Kingsli Koman na pas Milera uspeo da poravna, ali će velikan Nemačke morati da rešava stvari na svom terenu.

TOK MEČEVA

90+3. minut - KRAJ MEČEVA! LIVERPUL SLAVIO U MILANU, BAJERN SE SPASAO PORAZA U SALCBURGU!

89. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! KOMAN PORAVNAVA U AUSTRIJI NA 1:1! Bajern ima vremena i za preokret.

85. minut - Napada Bajern, ali džaba. Nema još efekta i dalje su u minusu.

83. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! SALAH ZA 2:0! Inter je totalno primeren. Egipćaninu je od glave firmina došla lopta penal tačku, a on je odatle kroz šumu nogu pogodio za 2:0.

75. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! LIVERPUL VODI PROTIV INTERA! Kakav šok za domaćina koji je diktirao tempo i napadao tokom čitavog drugog poluvremena. Dželat je bio Firmino koji je na asistenciju Endija Robertsona smestio loptu iza leđa Handanovića.

71. minut - Bajern je preuzeo totalno posed, ali Salcburg prilično dobro odoleva. Ukoliko nastavi da se brani ovako, austrijski kolektiv bi mogao ovde do senzacionalne pobede.

66. minut - Liverpul pokušava da trči sa razgoropađenim Interom. Nema stajanja na "Meaci", tempo je ubitačan.

61. minut - Gol Džeka poništen je zbog ofsajda. Jeste požurio napadač Intera i sasvim opravdano je nula na snazi i dalje.

57. minut - Pošteno je domaćin u Milanu nadigrao Liverpul u ovoj sekvenci i gledamo brzu igru koja omogućava nalet Perišića. Hrvat pravi velike probleme.

51. minut - Inter je agilniji po početku drugog poluvremena, agresivniji je i lako prodire u šesnaesterac, ali štoperi su uspeli da počiste situaciju.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE U AUSTRIJI I ITALIJI!

45. minut - KRAJ POLUVREMENA! Bajern gubi u Salcburgu, dok je nula na snazi između Intera i Liverpula.

43. minut - Jeste intezivno u Milanu, ali za sada nemamo udarac u okvir gola, a približavamo se polako velikoj pauzi.

39. minut - Pokušava Inter iz kontri Lautara i Čalhanoglua, ali nema šuta i stop je na nekih 16 metara. Izgleda to prilično opasno kada se zalete igrači Intera, ali nema suštinskog rezultata.

34. minut - Iako su mnogi očekivali da Bajern više pritisne nakon primljenog gola, to se nije desilo. Štaviše, Bavarci gube posed lopte koji su imali do sredine poluvremena i može se reći da Salcburg odlično parira.

Sudar Intera i Liverpula u Milanu Foto: Tanjug/AP

27. minut - Malo su se stišale strasti, ali onda je Aleksander Arnold iz prekida sa 30 metara gađao i bio veoma blizu da pogodi gornji levi ugao.

21. minut - GOOOOOOOOOL! IZNENAĐENJE, SALCBURG VODI PROTIV BAJERNA! Strelac je 20-godišnji Čikvubuike Adamu koji je samo devet minuta ranije morao da odmeni povređenog Okafora. Lopta je sa desne strane došla do Aronsona koji je samo ćušnu na suprotni deo terena gde se našao Adamu koji je iz prve, unutrašnjim delom stopala plasirao u desni ugao.

15. minut - Čalhanoglu zamalo! Zakuvalo se dobro u Milanu, prilike se ređaju, ali golmani za sada ne moraju da reaguju.

14. minut - Stoprocentna prilika Konatea koji je nadskočio sve pri jednom prekidu i umalo doneo Liverpulu vođstvo. Ipak, nema promene rezultata.

9. minut - Prva veća gužva u kaznenom Intera. Liverpul je zapretio, ali nije bilo šuta u okvir gola.

5. minut - Nakon što je ničija lopta stigla do Lautara, napadač Intera je gađao desni ugao i bio zamalo neprecizan. Dobar start domaćina u Milanu.

1. minut - UTAKMICE U MILANU I SALCBURGU SU POČELE!

PRE MEČEVA

Liverpul će u Milanu biti blagi favorit protiv domaćina koji neće moći da računa na Nikola Barelu zbog kartona, a neće biti ni Koree, Gosensa i verovatno Vesina koji je pod znakom pitanja.

Sa druge strane, engleski predstavnik dolazi u punom sastavu, vratili su se u stroj Mohamed Salah i Sadio Mane nakon reprezentativnih obaveza i sigurno je da ćemo gledati dobar okršaj na "Đuzepe Meaci".

Salcburg traži svoje šanse protiv poljuljanog Bajerna koji je poražen sa čak 4:2 od Bohuma, a u ekipi neće biti golmana Manuela Nojera, kao ni Dejvisa, Musiale i Gorecke.

Ipak, ni Austrijanci nisu kompletni, jer nema Valcija, Okoa, Koite, Dimabua i Bernarda zbog povreda.

Video: Bivši Partizanov igrač provocirao delije, nastao metež na terenu: Igrači Zvezde krenuli na Štulića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA