≫ 

Dinamovi huligani lomili po Sevilji, demolirali kafić, traže kavgu sa domaćima

Huligani zagrebačkog Dinama prave nerede po ovom španskom gradu uoči meča Lige Evrope

  • 9
stadion maksimir Foto: MN Press

Zagrebački Dinamo večeras igra prvi meč nokaut faze Liga Evrope protiv Sevilje, a na ulicama ovog grada od sinoć nema mira, jer su u goste stigli huligani hrvatskog prvaka sa ambcijom da se "odmere" sa Seviljinim tvrdim momcima. U sredu uveče, i dan kasnije, stizale su oprečne informacije u španskim medijima o incidentima "Bed Blu Bojsa", mada, do danas, nije bilo potvrde informacije o divljanju Hrvata.

U međuvremenu, pojavio se dokaz - video na kome se janso vidi agresija momaka koji kidišu na jedan kafić u kojem se navodno nalaze navijači Sevilje.

- Tokom jutra su napravili štetu i napali jednog čoveka. Svedoci koji su sve videli ne znaju zbog čega je došlo do sukoba. Na snimku se vidi kako navijači iz Hrvatske bacaju stolove i druge predmete, kaže jedan od ljudi s lica mesta - piše na portalu "Eldesmarque".

Dinamo će, prema pisanju Španaca, imati podršku 2.000 navijača na "Sančes Pishuanu".

Povodom sinoćnjih informacija o izgredima BBB-a, koje, rekosmo, nisu bile potvrđene, oglasila se policija Sevilje i demantovala ih.

- Sinoć su u centru grada neki građani, uplašivši se Dinamovih navijača koji su onuda prolazili u manjim grupama, zvali policiju. No ništa se ozbiljnije nije dogodilo. Na izlogu jedne radnje je bilo razbijeno staklo, verojatno ga je neko razbio slučajno u alkoholisanom stanju - rekao je portparol policije u Sevilji za Hinu.

- Takve situacije u kojima neko viče, ili opsuje nekome nešto, nisu ništa neuobičajeno uoči utakmica, ali nikakvih nereda nije bilo - dodao je.

Prema navodima lista "Diario de Sevilla", lokalna vlast je utakmicu procenila visokorizičnom, zbog čega će na navijače iz Hrvatske paziti 700 policajaca i redara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teo kralj

    17. februar 2022 | 18:46

    Tokom jutra su napravili štetu i napali jednog čoveka. Uvek su bili oličenje hrabrosti, napadaju jednog čoveka ....

  • J

    17. februar 2022 | 18:39

    Ostavili me djecki

  • DARKO 100%

    17. februar 2022 | 18:35

    Svaka drzava ima pravo da brani zakone i ustavni poredak svoje zemlje,da neko sa strane da dodje i da pravi nerede svesno i namerno ,drzava ima pravo da ih zgazi ko mrave ,a oni nek traze samo djavola ,pa ce im sutra neko biti kriv,nerazumem sta je u rim glavama ili misle ako su copor grupe da mogu rusiti i unistavati materijalno i izazivati paniku i nasilje nad tim narodom,ako je drzava ozbiljna to bi im bilo sigurno zadnje gde bi tako nesto radili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA