≫ 

Dinamo samo okrznuo Sevilju, Španci pokazali da su tate-mate za Ligu Evrope

Okampos i Marsijal šokirali Modre sa dva gola u dva minuta

  • 3
entoni marsijal Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri zagrebačkog Dinama uzdrmali su Sevilju usred Španije i uspeli su da izjednače rezultat u 41. minutu meča Lige Evrope, ali su potom do kraja poluvremena primili još dva, na krjau su i poraženirezultatom koji je bio na snazi posle 45 minuta - 3:1.

Vodio je domaći tim golom Ivana Rakitića iz penala u 13. minutu, da bi najbolji igrač Modrih Mislav Oršić u 41. iskoristio grešku odbrane i poravnao rezultat za veliko slavlje hrvatskog šampiona.

Ipak, ono je kratko trajalo zbog toga što su Lukas Okampos u 44. i Antoni Marsijal u 45. iskoristili svoje šanse i doneli Sevilji velikih dva gola viška tokom odlaska na odmor.

Do kraja, Dinamo nije uspeo da dođe do gola koji bi mu dao solidne šanse za prolaz, Sevilja nije rizikovala, pa će za nedelju dana španski sastav imati vrlo dobru početnu poziciju na "Maksimiru".

Proekret je viđen u Bergamu gde je Atalanta pobedila Olimpijakos 2:1 golovima Berata Đimšitija u drugom poluvremenu, pa će put Atine, ipak, sa prednošću koja joj daje solidne šanse da prođe u osminu finala Lige Evrope.

Pobedu u još jednom meču odigranim od 21 sat ostvario je Porto protiv Lacija 2:1, dok su Lajpcig i Sosijedad remizirali - 2:2.

Rezultati prvih mečeva 1/16 finala Lige Evrope

Barselona - Napoli 1:1

Borusija Dortmund - Rendžers 2:4

Šerif - Braga 2:0

Zenit - Betis 2:3

od 21.00

Atalanta - Olimpijakos 2:1

Porto - Lacio 2:1

Lajpcig - Sosijedad 2:2

Sevilja - Dinamo 3:1

Video: Zvezdu u Bačkoj Topoli dočekao savršeno ispeglan teren: TSC zadao domaći zadatak svim superligašima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • humska 1

    17. februar 2022 | 22:35

    izdrzite decki

  • colak branko

    18. februar 2022 | 18:45

    Dinamo je ostecen,jer se ne koristi var u ovoj fazi takmicenja Dinamo ima priliku u uzvratnoj utakmici

  • DZG Rudeš

    18. februar 2022 | 14:30

    OK, nije strašno, ipak su oni džombe za ovu ligu. Nije još ni gotovo, ali teško će "Brijači" iz Sevilje ispustit ovu prednost. Namazani svim mastima. Ko i Viljareal. Zažmiriš na jedno oko i uvale ti gol. To su ti "podli Španci". Ja bih radije i Barcu nego njih, čak i Real M. Al ok, takav je žrijeb, nema tu "neću". Ako niš drugo, ako Dinamo ne prođe (a neće 90 %), bar će se skoncentrirati na HNL di se trka tek zahuktava...Opšti haos se sprema...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA