≫ 

Partizanov heroj razvukao osmeh na pomen derbija: "Svi znamo šta igramo u nedelju"

Kvinsi Menig posle gola Sparti naoštren za naredne izazove

  • 7
kvinsi menig Foto: youtube/fkpartizan

Nije moglo bolje, nije moglo lepše i radosnije po Partizan u Pragu. Evropska pobeda, ona najdraža u gostima, kod neugodne Sparte, pa još majstorijom - lobom! Za egzaltaciju crno-belog navijačkog korpusa, koji je, možemo to već sad pretpostaviti, mislima već na revanšu u Beogradu gde će crno-beli imati zadatak da dovrše započeto u Češkoj.

Izvanredni su bili svi u Pragu, a tek malo veće parče slave od ostalih saboraca ovog puta otišlo je Kvinsiju Menigu. Logično, materijalizovao je sav trud uložen u četvrtak uveče na "Letni".

- Super se osećam, drago mi je naravno, srećan sam zbog gola, ali ono što je najvažnije je da smo pobedili u vrlo teškoj utakmici. Sada smo jednom nogom u narednom krugu ako odradimo posao u Beogradu - kaže Menig za klupsku TV.

Prvi meč sa Spartom Partizanovom timu je, osim pobede, doneo i spoznaju da su Česi ekipa čija najveća snaga leži u fizičkoj moći svakog igrača. Rival je sad do tančina upoznat.

- Sparta je vrlo dobar tim, dobar miks iskusnih i mladih igrača, ali i mi smo dobri. Znao sam da će biti "fifti-fifti" na početku, znao sam da će nam se ukazati šansa. Danas smo pobedili i nadam se da ćemo pobediti i sledeće nedelje i proći dalje.

Pred Partizanom je nedelja u kojoj, bez preterivanja, može rešiti mnoga pitanja za čitavu sezonu. Sledi Radnički Kragujevac, pa revaš sa Spartom, a onda ono o čemu već kreće da se glasno priča - derbi sa Zvezdom.

- U nedelju imamo važnu utakmicu u ligi, pa Spartu u četvrtak, pa u nedelju, znate već šta igramo u nedelju - razvukao je Menig osmeh "od uva do uva" na pomen nadolazeće utakmice sa večitim rivalom.

- Svaka je utakmica važna, hoćete da osvojite ligu, da pobedite u derbiju... - puca od samopouzdanja Holanđanin posle pobede, treperi na pomen narednih izazova.

Video: Partizanov heroj u Železniku: Pogledajte kako je Dalas Mur presudio FMP-u u dramatičnom meču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA